Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättekast av Ragnar Carlsson – satte nytt världsårsbästa i Halle

Släggkastaren Ragnar Carlsson från Falu IK fortsätter att imponera.
Under söndagen slog Carlsson till vid kastgalan i tyska Halle när han vann U18-klassen på nya världsårsbästat – 82,39 meter.
– Ett jättebra resultat, men inte ett perfekt kast. Det finns mer tekniskt att förbättra, säger Ragnar.

Annons

Ragnar Carlsson, Falu IK, fortsätter att imponera i släggringen.

Den 16-åriga talangen (fyller 17 i november) kom till tävlingen i Halle med ett peronbästa på 78,83.

När tävlingen var över hade han förbättrat det med drygt tre och en halv meter och fullständigt utklassat det övriga startfältet, där tvåan, rumänen Gabriel Caus, var besegrad med över tolv meter.

– Jag hade hoppats på över 80 meter men att det skulle bli så långt som 82 meter hade jag inte trott. Jag var dessutom lite sjuk så det var inte optimala förutsättningar och tekniskt så finns det mer att förbättra.

Carlssons resultat, 82,39, är det längsta någon i samma ålder kastat i Sverige någonsin och det tionde bästa genom tiderna i världen.

Carlsons serie var utmärkt med 81,16 i det näst längsta kastet och 79,80 i det tredje längsta.

– Hans 82,39 kommer att stå sig bra även när vi summerar den här säsongen och det är bara att konstatera att Ragnar har en grymt stor potential. Han är väldigt bra tekniskt, har en bra explosivitet och snabbhet och inte minst har han visat att han levererar som bäst när det gäller som mest, säger tränaren Mattias Jons.

För Ragnar Carlsson är JEM för 19-åringar sommarens stora mål och då får han kasta med 6-kilossläggan, som väger ett kilo mer än den slägga som han kastade med i Halle.

Även Ragnars två år yngre syster, Hillevi Carlsson, vann i Halle när hon vräkte iväg släggan 57,43 meter och "persade" med nästan tre meter och vann med nästan tolv meter tillgodo på tvåan.

Lika överlägsen som storebror alltså.

Även diskuskastaren Daniel Ståhl, fjolårets världsetta, vann sin tävling i Halle med ett kast på 68,07, bara 65 centimeter från hans personliga rekord från förra säsongen.

Hillevi Carlsson vann även hon i Halle, då hon satte nytt personligt rekord.

Mer läsning

Annons