Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fricks fräcka trippel

Annons

Mest bland segerhästarna övertygade fyraårige Make It So. En reslig herre som inte gjort något väsen av sig i tre tidigare starter i år, men nu var taggad till tänderna.

- Jag hade skruvat upp honom lite och hade väl på känn att han var på gång, bekräftade Jim i vinnarcirkeln.

Något som vi gärna skriver under på. Frick lämnade en utvändig position redan efter några hundra meter och bombade vidare mot ledningen.

- Eftersom Daniel Olsson hade kört tufft för att nå ledning med sin häst trodde jag han skulle släppa, men han stretade emot och min fick gå en rejäl repa för att komma till täten, analyserade Jim.

Så sant som det var sagt. Inledningsvarvet gick på tuffa 12,0. Något som dock verkade bekomma Make It So föga. Fuxen bara försvann ifrån konkurrenterna och in på upploppet skickade Frick en lång blick över axeln för att se vart de andra tog vägen.

- Jag lät honom lunka på, sa Frick. Och visst lunkade han. Så bra att han tangerade Amirant Broddes banrekord för fyraåriga hästar på 12,9a/1640 m.

En annan talangfull herre är treårige Master Växus som nu tog tredje segern i karriärens fjärde start. Detta efter ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Sista varvet travade Fricks häst efter 15,0 och han blir intressant att följa framöver.

"Frickens" tredje vinnare var Bohica. Att han var ensam treåring i loppet verkade inte spela någon roll.

Trots att han fick den otacksamma uppgiften att vandra hela loppet utvändigt om ledaren, kunde han avgöra till slut om än med knapp marginal.

Björn Goop vinner lopp i parti och minut för dagen. Med jättefavoriten Johnny Walker Brew i V5-avslutningen gjorde han sin plikt. Efter ett knappt halvvarv återfanns han i ledningen och sedan var det spel mot ett mål.

- I dag var bara uppgiften att hålla honom så lugn som möjligt. Jag hade pisken under armen och huvan var kvar på hästens öron, berättade Björn efter årets 183:e (!) segerdefilering.

Nästa måndag är det dags för pappa Olle att utmana elva av sina gamla adepter i Olle Goops utmaning. Lita på att en segerhungrig Björn återkommer till Rättvik då.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons