Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriksson tar över barmarksträningen

Annons

Leksands nye sportchef Mikael Lundström satsar på krafter från södra Dalarna när han bygger upp den nya organisationen för Leksands säsong i allsvenskan 2006/2007.

Ny barmarkstränare för A-laget blir Tommy Fredriksson från Hedemora och Per Bäcklin, Långshyttan, blir tränare för Leksands juniorer.

Men ingen av dem vill bekräfta till hundra procent att det blir så. Så här säger Tommy Fredriksson:

-Jag har pratat med dem en ganska lång tid. Men ingenting är klart och jag har ju ett jobb här i Hedemora att sköta. Så jag vill inte säga något mer i dag.

Istället hänvisar han till en presskonferens som ska hållas i Leksand i slutet på nästa vecka.

Per Bäcklin är lika hemlighetsfull när det gäller hans uppdrag som juniortränare under Stefan Bergqvist, som ska ha an- svaret för klubbens talangutveckling.

Tommy Fredriksson är i dag bland annat instruktör på det kommunala gymmet i Vasahallen. Under många år har han också varit ansvarig för Dalarnas tv-puckares uppbyggnadsträning. Dessutom är han flitigt anlitad som kurs-ledare när det gäller fysisk träning.

Bäcklin har tidigare varit tränare i Säter/Skedvi, Hedemora SK och Långshyttans AIK. De två senaste säsongerna har han tränat Hofors i division 2. Han lämnade dock Hofors under innevarande säsong för ett tränarjobb i Österrike.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons