Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredriks succéår

/
  • Segerjubel. Fredrik Linder saluterar en av två triumfer tillsammans med Talang Sund på Vincennes. På lördag startar Fredrik Simb Mirage och The Bad Bride i V75, och Fredrik tror mest på Simb Mirage.

Annons

Succén i Frankrike, två segrar med Talang Sund, förklarar Fredrik så här:

- Talang Sund har varit frisk och fräsh och försäsongsträningen har gått bra.

- Precis som idrottarna inom humanidrotten brukar säga, eller hur?, undrar Fredrik och skrattar.

- Inför varje ny säsong har Talangen fått träna på i tre till fyra månader. Ett upplägg som varit bra och hästens psyke har också blivit allt bättre.

- Talangens hästägare är med på noterna och de har stöttat våra metoder. Nu i efterhand går det ju inte heller att klaga på resultatet, menar Fredrik.

Segrarna i Frankrike på Vincennes har totalt inbringat 566 457 kronor. Sexårige Talang Sund närmar sig därmed två miljoner kronor insprunget med stormsteg.

- Talangen är kvar i Paris där han är inhyst hos Björn Larsson på Grosbois. Där får han vara kvar och träna på under mars månad, innan han kommer hem igen, berättar Fredrik.

Men det är inte bara i Paris Fredrik duger som kusk. Ytterligare fem årssegrar har det blivit hemmavid och drygt 800 000 kronor inkört. Av det svarar Fredriks träning för två segrar och nästan 660 000 kronor inkört.

- Det funkar kanon här på Boslätten och som jag sagt tidigare, var det som att komma hem igen när möjligheten gavs.

På Boslätten håller samtidigt pappa Björn igång sin tränarrörelse. Och 64-åringen har ännu inte för avsikt att lämna över rodret helt till sonen Fredrik.

- Nej, gubben har inte släppt till än. Vi får se vad han planerar framöver, tills dess är jag tacksam över att jag får agera som kusk även för hans hästar.

Det är ingen hemlighet att Fredrik vill expandera. Framgång föder som bekant framgång. Och det mesta verkar ju ha vänt sedan Fredrik "kom hem" till Boslätten igen.

Mer läsning

Annons