Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik vann med "fel" häst

Annons

Lördagens V75-fest på Tunaslätten blev en minst sagt turbulent upplevelse för unge herr Linder.

Först förbannad och ledsen efter missen i V75-2 med tredjehandsfavoriten och starke Haddock. Bara för att två lopp senare överlycklig ta emot hemmapublikens hyllningar efter skrällsegern med 3-års-stoet Lady Crow i V75-4.

- Haddock provade jag att köra taktiskt med genom sista sväng. I efterhand skulle jag i stället ha kört för fullt hela vägen, analyserar Fredrik Linder, innan han fortsätter:

- Lady Crows seger var en skön revansch, det måste jag tillstå.

Att första V75-segern på över två år (vann senast med Twigs Indeed i Brons- finalen på Bergsåker den 29 juni 2002) gav ett lyckorus, är lätt att förstå.

Och ack så nära storsuccé det var.

- Det hade smakat mumma med en dubbel, menar även Fredrik med glimten i ögat.

Lady Crow var bara streckad på en procent av 1 190 054 V75-system och bidrog därmed starkt till att 13 systemkonstruktörer blev miljonvinnare denna jackpotomgång.

- Jag var tacksam över att Larssons (Review Ås) häst galopperade på sista lång- sidan, annars hade vi inte kommit loss i tid, berättar Fredrik vidare.

- Jag var inne från början på att jag skulle ge Lady Crow ett snällt lopp. Det var därför jag satt kvar när köhästarna attackerade bakifrån ut på sista långsidan, utvecklar han.

Och så rätt det blev.

Fredrik smög med genom sista kurvan och kunde spara Lady Crows fina speed in på upploppet. Favoritekipaget, Augusta Bell/Stig H Johansson, var chanslöst att svara hemmahästens vassa avslutning.

Segertiden 15,7 var en rekordputsning med 1,1 sekunder och en tangering av banrekordet (satt av Chilette 2002) för 3-åriga ston över medeldistans med voltstart.

Lite smolk i glädjebägaren blev det dock för Fredrik, som av måldomarnämnden tilldömdes 1 500 kronor i böter för övrig felaktig drivning.

- Jag blev lite rädd för att Stig H:s häst skulle kontra ut oss, så jag gav "Ladyn" ett par "Tysontryckare" i baken. De böterna får man ta en sådan här dag, menade Fredrik.

Lady Crows första V75-seger var värd 85 000 kronor och därmed klev ungstoet över 200 000 kronor i årsbrutto. Det på bara tio starter.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons