Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik tror på medalj

Annons

Tyvärr lär det bli rätt så tufft för dalaklubbarnas herrar i år också. Östersunds SK, IFK Umeå och Åsarnas IK har mycket duktiga herrar, och i fjol hamnade ingen individuell medalj i någon annan klubb.

- Men jag hoppas jag är i bättre form i år än i fjol, säger Falu-Borlänges Fredrik Östberg.

Fredrik som tog SM-silver på femmilen i Gällivare 2002, men bröt femmilen i fjol.

- Jag har varit förkyld i två veckor runt Vasaloppet, säger Fredrik. Men efter Vasaloppet har jag kommit igång ordentligt, och nu känns det bara bra. Och mitt mål är att jag ska ha minst en medalj med mig hem i år.

Konstigt nog ligger största chanserna för den medaljen på den längsta - och den kortaste - distansen.

- Jag bör ha största chansen på femmilen, menar Fredrik. Men i sprinten kan allt hända.

Sprinten, som borde vara en självklar medaljchans för Dalarna - även om Fredrik skulle misslyckas. Fredrik bror Mikael har ju varit med och slagits i världstoppen i sprint emellanåt under säsongen - och gått bättre och bättre på slutet.

- Men det finns många duktiga svenska sprinters, varnar Fredrik. Och det är mycket som skall fungera från kval till final om man skall vinna.

Fredrik hör till dem som tänker åka alla distanser under den långa SM-veckan.

Dalarna har åtskilliga herrdeltagare med i tävlingarna i Skellefteå, och både Falun-Borlänge Skidklubb, (elva herrar) och IFK Mora (tio), hör till de största klubbarna vid SM, och bör vara med och slåss både om lagmedaljer på de flesta distanser och stafettmedaljer.

Men att några dalaherrar, utöver möjligen bröderna Östberg, ska kunna vara med och slåss om individuella medaljer - det är tveksamt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons