Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik trea i Norge

Annons

Att backhoppning är stort i Norge och att man ständigt kan fylla på med duktiga hoppare i elitsammanhang kan man förstå efter ett besök i en av de större ungdomstävlingarna i Norge.

Vikersund skifestival genomförs under två dagar i fem backstorlekar.

Årets tävlingar hade lockat 295 hoppare till start.

Tre ungdomshoppare födda -89 ur "Team Glöden gruppen" deltog i Vikersund för att mäta sina krafter med de norska hopparna.

Fredrik Balkåsen, Holmen visade styrka genom att ta en tredjeplats i tävlingen. Fredrik stördes något i tävlingen av en handskada, som han ådrog sig i efter ett fall i provomgången.

Carl Nordin, Friska Viljor tog en hedrande sjätte plats efter ett bra avslutande hopp.

Nicklas Eriksson, Friska Viljor låg efter första omgång på en femte plats men halkade ner till en åttonde plats efter ett något sämre andrahopp.

Satsningen i Team Glöden med såväl träningsläger med sommarhoppning som vinterläger sporrar våra ungdomar och bidragit till dessa positiva resultat.

Det kan också vara värt att nämna att det under dagarna i Vikersund var många norska ledare om gav sina lovord över de svenska pojkarna. Att grabbarna satte sig i respekt i Vikersund råder det inget tvivel om.

Örebro

hyr anfallare

fotboll/ÖREBRO.

u Kanadensaren Nikola Budalic, 24, kommer att spela i fotbollsallsvenskan.

Det är Örebro SK som bestämt sig för att hyra den vänsterfotade skyttekungen i ett halvår - trots att han skadade foten under ÖSK:s träningsläger på Cypern.

Budalic kommer närmast från Toronto Lynx. (TT)

TT

Mer läsning

Annons