Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik tog första medaljen

/

IFK Moras alpine talang Fredrik Bauer fick en flygande start i ungdoms-OS i Innsbruck.
På lördagen stod super G på programmet och Fredrik fick kliva upp på silverplats.

Annons

Den 16-årige Moraåkaren klämde i med ett härligt åk och var bara tolv hundradelar från guldet. Fredrik Bauers silver är den första svenska medaljen vid Ungdoms-OS i Innsbruck.

Guldmedaljen på herrsidan gick till Adam Lamhamedi från Marocko och bronset till Joan Verdu Sanchez från Andorra.

– Det är en kanadensare som har dubbla pass och tävlar för Marocko. Han är en bra åkare, men lite av en skräll är det nog allt ändå. Att Fredrik är där uppe är jag inte lika förvånad över, han är rankad tvåa i världen i FIS-poäng, kommenterar head coachen Lars Melin

Det var en klurig bana där endast en person hade kommit i mål efter fem startande. Fredrik som startade med nummer 14 hade koll på svårigheterna och kunde hantera dem perfekt.

– Ja, jag hade fått information om att det var problem vid hoppet. Jag tänkte att jag bara ska försöka hålla linjen som bra som möjligt och kom nästan perfekt in. Och så gick det bara! Fast jag trodde inte att det gick så här fort, säger Fredrik på SOK:s hemsida.

Därmed har Sverige tagit sin första medalj någonsin vid ett världsungdoms-OS. Fredrik Bauer sken i kapp med solen i målfållan och han hann till och med njuta under åket.

- Precis när jag kom till hoppet så tänkte jag, "kom igen nu, det här är OS!! Det är kul!!!! ". Helt otroligt att man hinner tänka så under loppet, säger Fredrik och ler.

Mer läsning

Annons