Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik ratad i Finland - operation väntar

Annons

Fredrik Svensson fick inget nytt kontrakt med Leksand utan nappade i stället på ett anbud från finska HPK.

För en månad sedan skrev vi om att han bara var en läkarundersökning ifrån att skriva kontrakt med den finska elitklubben, men i förra veckan framkom att klubben dragit sig ur affären.

Fredrik råkade ut för en nack- och axelskada under kvalseriespelet i april, men den röntgen han gjorde i Sverige innan resan till Finland visade att skadorna var läkta.

- Men i Finland gjordes en ny röntgen och då visade det sig att axeln var skadad och behövde opereras. Jag vet inte exakt vad felet är, men jag tror det rör sig om någon form av spricka i en kapsel, förklarar Fredrik.

Eftersom rehabiliteringen efter axeloperationen tar fyra månader, drog sig HPK ur affären och därmed står Fredrik Svensson fortfarande utan någon ny klubb.

- Därför håller jag på och pratar med Leksand om försäkringsfrågan, eftersom skadan inträffade när jag spelade med dem. Sedan hjälper Leksands läkare Lars Johansson mig med att hitta en läkare som kan operera, för det vill jag förstås göra så fort som möjligt.

Just nu bor Fredrik och hans sambo och son hemma hos hans föräldrar på Ekerö utanför Stockholm.

- Eftersom jag inte har någon inkomst så blev det att flytta hem till dem. Det är tur att det fungerar, men så småningom får man hitta något annat.

Har du gett upp tankarna på spel kommande säsong?

- Nej, jag vill spela och kan förhoppningsvis vara tillbaka i november. När det gäller klubbar så hoppas jag fortfarande på spel i Finland, även om det inte finns några aktuella klubbar just nu, säger han.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons