Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik - kung för en dag

Annons

Detta efter att Fredrik blev ende dubbelsegrande kusk i går kväll på Tunaslätten.

Fredrik började med att sätta dit amatörtränade Rommehästen Kung Hugo i en dramatisk slutstrid i V5-2. In på upploppet stormade Sweet Prince/Daniel Olsson som var på väg mot segern när Sweet Prince kort före mål bröt utt ett spår och galopperade kort därpå.

Kung Hugo och Fredrik Linder tackade för bjudningen och sköt till på det fria innerspåret och ekipaget hann fram till en mycket knapp målfotoseger före i tredjespår spurtande Balsna Star.

Sweet Prince var först över mållinjen men diskkvalificerades för målgalopp.

Tala om dramatik.

Med nyförvärvet Ulla Blågul gick det mera smärtfritt och odramatiskt till. Fredrik prickade starten perfekt och Ulla Blågul satt i ledningen in i första kurvan. Väl där fick Fredrik bestämma i ett jämnt lågt 1.20-tempo och Ulla Blågul var aldrig i förlustfara.

Segertiden 18,1 var rekord med 1,2 sekunder. I debuten nyligen var Ulla Blågul tvåa och ett första- och ett andrapris lovar ju mera för det 5-åriga stoet. Bra jobbat, Fredrik.

Tredje raka segern i tredje årsstarten vann Jörgen Westholms Blood Broline, som knappt men säkert höll undan för störtdykande Gallant C.A.

- Hon blev lite flegmatisk till slut och hon var nära att bromsa bort segern, trots att hon inte var, berättade en nöjd Westholm.

Jörgen har därmed fyra årssegrar på Romme. Lika många som Hans Strömberg. En duo som är två segrar efter ledande Kajsa Frick och en efter tvåan Daniel Olsson och där nämnda trio alla körde blankt denna afton.

Unga lärlingen Helena Lundin är het. Tre starter i år har alla slutat med seger. Segervapnet har varit pappa och Rommetränaren Anders Lundin träning Sigge Speed.

Att döma av den snygga spurtsegern i går kväll så är Sigge Speed, i nuvarande författning och klass, långt ifrån förlustfara. Passa superspeedige Sigge Speed framöver!

Mer läsning

Annons