Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från tappad skida till tionde plats

Annons

Ändå började lördagens världscuplopp på sämsta tänkbara sätt för Östersundstjejen.

Efter bara en kilometers åkning, så tappade hon den ena skidan!

- Det var lite trångt i en uppförskörning, och någon måste ha trampat på skidan. Den lossnade i alla fall, och gled i väg, berättar Maria.

Hon fick stanna upp, gå en bit tillbaka efter spåret, sätta på sig skidan, och börja jaga i kapp tappad mark.

- Jag drabbades aldrig av panik, även om det naturligtvis var en riktig mardröm det som hände. Men jag tog det lugnt, fick på mig skidan snabbt, och kunde sedan arbeta mig i kapp, säger Maria.

Mitt i den jagade klungan, tillsammans med etablerade namn som Majdic, Kuitinen, Scott och Skofterud, dök sedan Maria upp.

- Jag förlorade många placeringar på skidstrulet, men jobbade på för att ta mig in i den stora klungan. Skidorna gick lätt, det kändes bra i kroppen, och som sagt, jag har haft en rolig dag i spåret, säger Maria.

Östersundstjejen har i många år ansetts vara en av Sveriges stora talanger på damsidan. Hon fick exempelvis debutera i VM ifjol, men något OS blev det inte.

- Delvis berodde det på mig själv, att jag inte visade tillräckligt bra resultat, men sedan har det strulat lite med sjukdomar och annat också, säger Maria.

Lördagens lopp, över 45 kilometer, var det längsta lopp hon ställt upp i.

- Jag var väl lite undrande själv inför loppet om jag skulle orka distansen. Men jag hittade en fart och en rytm som passade mig ganska bra.

Maria kommer också att visa upp sina färdigheter i Borlänges och Faluns tävlingar.

Och Borlänge är en gammal "hemmaplan" för Maria, som för något år sedan tävlade för Domnarvet.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons