Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från ljus till hjul

Annons

- Det ska bli kul att vara kranskulla, säger Pernilla.

Sollerötjejen Pernilla Resar är 18 år och studerar andra året vid S:t Mikaelsskolans danslinje i Mora.

Förutom dans är Pernilla intresserad av hästsport. Men även cykelsport ligger henne nära. Man kan säga att hon har cykelsporten i blodet. Pappa Leif tioårs-jubilerar som tävlingsledare för Solleröloppet, och brorsan Peter har varit aktiv cyklist i många år. Peter ingår i hemmaklubben Sollerö IF:s stall tillsammans med Martin Axelsson och frankrikeproffset John Nilsson.

Och självklart hoppas Pernilla förstås att Peter ska vinna.

Pernilla avslöjar också att hon själv varit med och tävlat på cykel.

- Jag har kört Soldvarvi en gång.

Placeringen den gången har hon förträngt. Hon ville i alla fall inte avslöja den för tidningen.

Årets Sollerölopp/SM ser ut att kunna bli den bästa tävlingen på många år. Allt talar för att alla våra utlandsproffs med Paris-Roubix-vinnaren Magnus Bäckstedt, Falukillen Marcus Ljungqvist, båda tävlandes för italienska Alssio-Bianchi-stallet, Fassa Borto-proffset Gustav Larsson, fjolårsvinnaren av Solleröloppet Tomas Lövkvist, hemmahoppet John Nilsson, som tävlar för franska Auber 93, dubbla världsmästarinnan Susanne Ljungskog och Madeleine Lindberg i spetsen kommer till start.

- Vad jag hört ska alla våra proffs komma, säger tävlingsledaren Leif Resar.

Svenska Cykelförbundet har också lagt fram önskemål till arrangörerna om att ge världsstjärnorna Magnus Bäckstedt och Sunanne Ljungskog möjlighet att prata med alla cykelungdomar, som också kommer till Sollerön i midsommarveckan. Ett bra initiativ med tanke på all doping som florerar runt idrotten, inte bara cykelsporten.

Klart är också att populäre Billy Opel kommer att underhålla vid målet i väntan på målgång för cyklisterna.

Totalt väntas omkring 500 aktiva och ett stort antal ledare invadera Sollerön i midsommarveckan. Det är bäddat för en fin cykelfest.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons