Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frän Leksandskritik efter domen mot Eneqvist

Annons

Många hade väntat sig att Gage, som startade själva slagsmålet, skulle åka på ett hårdare straff.

Men så blev det alltså inte.

- Jag är fruktansvärd upprörd. På något vis känns det som om nämnden skyddar Djurgården i den här frågan, att de ska klara sig ifrån avstängda spelare i ett slutspel, säger "Masken".

- Att två spelare som slåss också ska ha ett straff är klart. Men här var Gage den mest aktive, vilket borde synas i bestraffningens längd.

På det papper som gick ut om bestraffningsärendet från förbundshåll, fanns ingen motivering till nämndens beslut med.

Men så här sa i alla fall Martin Holmgren, disciplinnämndens ordförande, till tidningen i går kväll om motiveringen till beslutet:

- Vi har sammantaget tyckt att de båda är lika delaktiga i slagsmålet. Visserligen tycker vi att Gage sätter i gång själva slagsmålet, men att det är föranlett av att Eneqvist petar klubben mellan benen på honom. Under resterande handgemäng har vi bedömt att båda är lika aktiva. Sekvensen är lång och båda är lika goda kålsupare. Utifrån detta har vi tagit beslutet att ge dem samma straff.

Så att Gage startade själva slagsmålet hade ingen betydelse?

- Nej, det var inte avgörande.

Leksand har haft många spelare uppe i disciplinnämnden den här säsongen, och nu börjar "Masken" Carlsson att starkt ifrågasätta dess sammansättning.

- Vi måste få in mer hockeykunnigt folk i nämnden, annars blir det bara löjligt. Den 27 februari har vi ett sportchefsmöte, och då tänker jag ta upp den här frågan som en punkt. Jag vet att det är fler än jag som är upprörda och vill ha in mer branschfolk i nämnden, säger "Masken".

Straffet betyder alltså att Leksand får klara sig utan Johan Eneqvist i slutspelsjakten. Tre grundseriematcher återstår som bekant att spela.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons