Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Ensamheten till Ludvika ochSM

Annons

Den mest kända av deltagarna är Heidi Andersson, uppmärksammad bland annat i filmen "Armbryterskan från Ensamheten".

- De tävlande kommer från Skåne ända upp till Storuman, där ju Heidi är ifrån, säger Thomas Fältsjö.

Han är själv aktiv brytare och sitter dessutom som suppleant i Svenska Armbrytarförbundet, som inte är med i Svenska Riksidrottsförbundet.

- Men vi är på väg att bli en underavdelning i Svenska Brottningsförbundet. Ett bevis för att det här är seriöst är att det precis som i fjol kommer att geomföras dopningstester i samband med SM-tävlingarna.

Svenska mästerskapen fungerar som kval till EM i Ungern i juli och VM i England i november.

- Det gör att intresset för att vara med i SM är stort.

Det är både seniorer och juniorer, kvinnor och män, som i sporthallens A-hall kommer att tävla om SM-medaljer.

- Det är mycket vi ska få i ordning för att det här ska fungera. Innan tävlingarna ska ju exemeplvis invägning klaras av, säger Thomas Fältsjö, som själv tog SM-guld i fjol.

- Härifrån Västerbergslagen är vi ett tiotal som kommer att vara med och tävla. I fjol tog vi två guld och ett brons (utöver Fältsjö var det Ralf Johansson som tog guld och Roger Grufman som tog brons).

Men mest ser nog Fältsjö och kompani i Dalabrytarna, som har medlemmar i Ludvika, Smedjebacken, Borlänge och Avesta, fram emot att stå värd för detta stora arrangemang.

- Det är jättekul att vi får hit SM. Det mesta har vi redan koll på inför tävlingarna, men det krävs lite mer jobb med sponsorbiten.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons