Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens Kallurs

Annons

De är visserligen inte tvillingar, bara lika gamla.

Men visst finns det mycket med Lisa Forsberg från Falun och Therese Sjöström från Borlänge som gör att man kan kalla dem "de nya Kallurs".

De är tajta - och framgångs- rika.

Lisa tog guld på både 800 och 1 500 meter vid helgens USM i Hudiksvall.

- Det var skönt att vinna 1 500 för då visste jag att jag kom med till ungdomsfinnkampen (om två veckor) där också. Och sedan var det kul att det gick bra för Therese också, då kunde jag springa avslappnat på 800, säger hon.

Therese tog också guld - på 3 000 meter.

- Jag hade bästa anmälningstid, så jag stack med 400 meter kvar och fick en lucka som jag höll hela vägen in i mål. Det blev lättare på upploppet när jag tänkte på att jag skulle få åka till ungdomsfinnkampen och få tävla i svenska landslagsdräkten för första gången om jag vann, säger hon.

Till personligt rekord räckte det inte för Therese.

Men för Lisa två gånger om, med några tiondelar på 800 och sex sekunder (!) på 1 500.

- Det var bara andra gången jag sprang 1 500 i sommar. Jag måste väl ha tränat bra..., säger den dubbla USM-guldmedalj-ören, som klockades för fantastiska 2.12,26 respektive 4.37,58.

Förklaringen till de fina resultat-en: En unik träningsgrupp på tiotalet tjejer mellan 14 och 23 år under ledning av Falu IK-eldsjäl-en Björn Lindgren.

- Det finns nog inte så många träningsgrupper som har samma sammanhållning. Alla hejar på varandra på tävlingar och gläds åt varandras resultat. På träning- arna har vi roligt och enda allvaret är när vi springer. Björn stöttar alla på träning och tävling, finns alltid där när man behöver hjälp, säger Therese Sjöström.

Lisa Forsberg:

- Det är lättare att träna många tillsammans.

Men nu splittras gruppen. Therese Sjöström kom inte in på fri-idrottsgymnasiet i Falun och flyttar i morgon till Sollentuna för att börja på löpargymnasiet där.

- Det gillar jag inte, säger Lisa.

Therese:

- Jag ska bo på internat, men kommer träna med Falu IK-gänget på helger och lov. Nu ska jag köpa en madrass åt Lisa, så hon kan komma och sova hos mig. Hon vann en sovsäck i helgen. Tur, då slipper jag köpa det...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons