Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsimporten

Annons

Motståndarna brukar elakt kalla Moras utlänningar för "proffsspelare", underförstått att de bara glassar omkring när de inte tränar eller spelar match.

Men de har att göra vid sidan av.

Målvakten John Bourke tränar Orsas damlag, ibland med hjälp av Joonas Laurikainen. Janne Vourinen hjälper till vid IFK Moras fotbollsskola.

- Och Alex Reis har satt plant i fyra veckor, han har varit helt slut när han kommit till träningarna ibland. Plantsättningen kan förklara varför han har varit lite ojämn i matcherna, säger tränaren Christer Lindh.

Så här betygsätter han Janne, Joonas, John och Alex.

Joonas först:

- Den bäste spelare som varit iIFKMora sedan vi spelade i division 1. Han har allt man behöver för att bli en bra fotbollsspelare.

Janne:

- Har blivit bättre och bättre. Självförtroendet har blivit bättre. Janne har det internationella steget med bra driv.Õ

Alex:

- Det är fantastiskt att vi kan ha honom i Mora. Han kan göra vad han vill med en boll och spelar fotboll med äkta glädje.

John:

- Det är andra året han spelar med oss. John gör så att jag får sova om nätterna. Han driver på de andra och tar ett otroligt ansvar.

I kväll spelar IFK Mora, som ligger på tredje plats, hemma mot Säter, som är tvåa tre poäng före Mora, i sista matchen före sommaruppehållet.

MORATRÄNAREN CHRISTER LINDH OM DEN "IMPORTERADE" FOTBOLLSKVARTETTEN BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons