Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Frälsaren" är positiv

Annons

- Jag bilade hem från Schweiz i går, berättar "Challe" Karlberg, efter att han i andra periodpausen under stort jubel presenterats för hemmapubliken.

34-åringen som skrivit treårskontrakt med Leksand ses av många som den kanske viktigaste byggstenen i det lag som ska försöka bli elitseriemässigt igen.

-Jag tycker nog att det finns många spelare i det här laget att bygga på, unga killar som blir ännu bättre nästa säsong. Vi blir nog farliga i kvalserien då, säger Mikael Karlberg.

Han nämner speciellt målvakten Johan Backlund som viktig Leksandskugge.

-Jag hoppas verkligen att han stannar. Sedan finns det många andra unga killar som är bra, det är viktigt att vi får en stomme med svenska spelare.

För egen del tycker han det känns skönt att flytta hem, efter en säsong med schweiziska Zürich Lions som varit allt annat än rolig.

- Vi har haft fem tränare, om det har varit en jobbig säsong här i Leksand så har det nog varit ännu värre för min del nere i Schweiz.

Nu ser han fram emot att träna hårt tillsammans med Leksand.

- Att få försäsongsträna med ett lag och inte individuellt, som när jag spelat i Schweiz, är en av anledningarna till att jag kommer hem. Det behövs när man blir äldre.

"Challe" är inte orolig för att sakna kraft och ork att göra tre bra säsonger med Leksand.

- Nej, så länge jag får träna bra är det inga problem.

Han berömmer stämningen i hallen och där måste han få medhåll. För trots att bara ett par tusen åskådare fanns på plats (långtifrån alla med biljett var i hallen), så fixade två hårt jobbande klackar god atmosfär.

Många visade stort hjärta i Leksands lag denna kväll, med lite extra ros för Tomas Dubas inspirerade målvaktsspel samt för unge Niclas Anderséns mogna backspel.

- Jag är nöjd med många spelare idag, men det är synd om spelarna att de inte får spela hockey, säger Curre Lundmark.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons