Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foten sätter stopp

/

Annons

Det var i 10-mila för ett par veckor sedan som Jenny tampande snett och slog upp sin gamla hälseneskada. Hon fullföljde men har inte kunnat springa sedan dess.

- Jag har röntgat foten och nu väntar jag på svar av läkarna. Det avgör om det blir rehabträning, om det blir operation eller vad som krävs.

Hon hade gärna sprungit elitserietävlingen i Leksand.

- Ja, dels är det nära. Dels är det medeldistans vilket jag gillar bäst.

Men hon har inte kunnat träna någonting sedan 10-mila.

- Jag hade kanske kunnat simma eller springa i vatten. Men jag har inte haft motivation för att göra det, säger en självklart mycket ledsen och besviken ol-stjärna som också är ett av de stora svenska medaljhoppen i VM i Ukraina.

- Det är klart att det känns tungt. Jag trodde skadeproblemen jag hade i fjol skulle räcka och att det fanns någon rättvisa. Men när man satsar så mycket och det blir så här känns det surt.

Säsongens största mål, VM i Ukraina med start 18 augusti, är naturligtvis också ett stort frågetecken för Jenny som redan har ett VM-guld, fem silver och ett brons på sin oerhört imponerande meritlista.

- Det är ju en tid dit. Men det återstår att se hur aktuellt det blir. I så fall måste jag ju komma i gång och träna. Snart är det sommar.

Att hon känner förbundskaptenen Marita Skogums fulla förtroende och kanske inte behöver springa varje uttagningslopp hjälper ju inte så långt.

Jenny måste ju ända visa att hon är frisk i foten och kan ge Marita ett formbesked

- Nu väntar jag bara på läkarbeskedet så jag vet vad som ska hända, säger en ledsen och besviken svensk världsstjärna som bor bara några hundra meter från idealiska träningsområden i Falun men just nu inte kan utnyttja dem.

Fakta: Jenny

Ålder: 30 år

Familj: Sambo

Bor: I Falun

Yrke: Miljökonsult, vattenresurs

Längd: 159 cm

Vikt: 53 kg

Moderklubb: Ulricehamns OK

Främsta meriter: Ett VM-guld, fem VM-silver ett VM-brons, två EM-guld, två EM-silver, två NM-guld, ett NM-silver, två NM-brons, tre SM-guld , sju SM-silver, två SM-brons, årets orienterare 2000. O-Ringen-vinnare 1999 och 2004. JVM-guld i stafett 1997 Ett guld, tre silver och ett brons i JSM. Vunnit Tiomila 2004, tvåa 2005. Vunnit Jukolakavlen 2004 och 2005.

källa: www.orientering.se

Mer läsning

Annons