Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsliret leker

Annons

- Ja, det var skönt. Men en stor lättnad också. Min uppgift i laget är ju just att göra mål, sa Jonas Henniger som gjorde tre av de sex Slättamålen.

- Första målet betydde mycket. Det kändes som mycket lossnade då, fortsatte Jonas som fick fram en tå vid den bortre stolpen efter en hörna som passerat en rad spelare på vägen till Hennigers fot.

- Visst var det ett enkelt mål. Men det är viktigt att få göra de enkla målen också, sa Henniger som öste in mål i träningsmatcherna men inte gjort något i de två första seriematcherna.

Bilden av en överlägsen Slättaseger ska dock kompletteras av att Sandvikens AIK spelade riktigt bra i en halvtimma och även skapade några riktigt vassa chanser.

Effektiviteten var dock inte lika god som i hemmalaget.

- SAIK spelade riktigt bra men fick arbeta hårt och springa mycket. Jag fick tidigt en känsla att det inte skulle hålla och fick rätt, sa Peter Moberg som är den ene av Slättas två tränare.

Magister Moberg fick rätt. Och än tyngre blev det när SAIK fick spela större delen av halvlek två med tio man. Stackars David Lindholm fick lämna matchen efter två gula kort.

En bra, icke felsökande domare hade inte delat ut något av dem...

Den allt större dominansen gav också tränare Moberg möjlighet att matcha några av de yngsta i truppen en hel del i andra halvlek.

- Ja, det var bra. Och jag tycker killarna som kom in skötte sig bra.

Jesper Lott gjorde exempelvis 5-1 efter en mycket snabb genomlöpning och lika skicklig avslutning.

Martin Westerberg, bara 18 år, visade också att han har gott om talang. Det är bara mer speltid och större erfarenhet som behövs för att komma ännu närmare startelvan.

Över huvud taget var Slätta av i lördags ett lag med harmoni, god balans mellan lagdelarna, fantasi och förnuft i besluten och inte minst god effektivitet.

- Det vara väl bara mot slutet det blev lite för mycket lek. Men det får vi väl förstå, tyckte Moberg.

Han kunde vara nöjd med hela sitt lag.

Försvaret har bara släppt in två mål i serien, en straffspark i premiären och i lördags en frispark från 25 meter som dock annars duktige Henric Nyman skulle klarat.

På mitten är högerbreddaren Magnus Andersson på väg att bli det stora utropstecknet. Moragrabben hade en fot med i det mesta av det bästa.

Framåt kompletterade "Tobbe" Forslund, i bortreste Robert Sjölunds frånvaro, Henniger alldeles utmärkt.

Som helhet: Slätta är storfavorit i serien. Lördagsmatchen visade varför.

SLÄTTA SK-SANDVIKENS AIK

6-1 (2-0)

Målen: 1-0 (11) Jonas Henniger, 2-0 (31) Tobbe Forslund, 3-0 (54) Jesper Lundin, 4-0 (66) Jonas Henniger), 4-1 (73) Johan Östblom, 5-1 (75) Jesper Lott, 6-1 (87) Jonas Henniger.

Utvisning: David Lindholm, Sandviken (48)

Domare: Fredrik Carlsson, Karlskoga.

Publik: 166

HANS DAHL

Mer läsning

Annons