Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fotbollsebatten välkommen"

Annons

Båda har med intresse tagit del av Slättatränaren Janne Ferners försök att få i gång en rejäl diskussion om fotbollens framtid i Falun:

- Både min egen och föreningens inställning är att vi alltid är öppna för diskussioner och jag välkomnar verkligen en riktig fotbollsdebatt, säger Daniel Eriksson.

Han poängterar också det goda samarbetsklimatet mellan klubbarna som är en effekt av det gemensamma projektet, konstgräsplanen.

- Samarbetet mellan klubbarna har förbättrats oerhört mycket som en följd av konstgräset och är i dag riktigt bra.

- Sedan kan man alltid diskutera hur dagordningen för en diskussion ska se ut, vilka frågor som ska prioriteras, säger Daniel.

BS-ordföranden anser också att det är dags att prata öppet i frågan om en eventuell sammanslagning, exempelvis ett Falu United.

- Hittills har det varit en fråga som många mumlat och viskat lite om men det har inte varit opportunt att prata högt om den. Det kan vara dags nu.

Lars "Bullen" Björkman, i dag tränare i Korsnäs som leder division IV och innan dess bland annat spelare i Falu BS och tränare i Slätta SK, säger så här om tankarna på en sammanslagning på något sätt:

- Det är svårt att veta vad som är bäst, men det är kanske värt ett försök. Men mycket beror ju på vilken målsättning fotbollen i Falun ska ha.

- Vad det beror på vet jag inte men det är i alla fall ett faktum att fotbollen i Falun har urholkats på spelare. Det kommer fram färre talanger. Om det beror på konkurrens med andra idrotter, exempelvis innebandyn, eller har andra orsaker vet jag inte. Jag vet bara att det är så.

Både Daniel Eriksson och "Bullen" är överens om att frågorna om ledare och ekonomi är centrala i en eventuell framtidsdiskussion.

- I dag är "laget" utanför banan lika viktigt som spelarna på planen för att det ska fungera, säger "Bullen".

BS-ordförande Eriksson anser att de öppna dörrarna för en diskussion redan finns:

- Även om vi inte diskuterat utifrån frågeställningen om ett samgående eller ett gemensamt elitlag så träffas och diskuterar Slättas, Korsnäs och Falu BS ordföranden regelbundet. Vi äger ju som sagt en konstgräsplan tillsammans.

Oavsett i vad en eventuell diskussion resulterar anser både Daniel Eriksson och Lars Björkman alltså att den är angelägen även om vägen till ett samarbete runt ett elitlag fortfarande är lång.

- Det är verkligen angeläget att vi får i gång en öppen diskussion och debatt om fotbollen i Falun och dess framtid. Jag välkomnar den, säger Daniel Eriksson.

- Då är det också viktigt att prata ut om det som det mest viskas om på läktarna för att ingen riktigt vågar öppna munnen med ord som sammanslagning.

- Det är viktigt att få i gång debatten för att se om vi ska gå vidare eller om vi ska stryka tankarna om ett elitlag i kommunen från dagordningen, tycker både "Bullen" och Daniel.

Såg vad du anser på Sportdebatt här intill

HANS DAHL

Mer läsning

Annons