Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist slut för Falu FK

/
  • Fullträff. Daniel Ytterbom fick en fullträff när han gav Gefle ledningen med 2–0 i slutet av första halvlek.
  • Dominant. Johan Ejelöv dominerade Falu FK:s försvarsspel tillsammans med Niklas Forslund
  • Kämpade. Unge mittbacken Joakim Morén kämpade när han utmanades av erfarne Gefleforwarden Daniel Ytterbom

Annons

Tränaren Peter Moberg, som i övrigt fick en hel del positiva besked, var naturligtvis besviken:

- Sådana misstag är inte tillåtna på den här nivån. Då blir man straffad direkt, sa FK-tränaren om hur bristande kommunikation mellan målvakt och uteförsvar gav Joel Stillmarkallt tid i världen och en ocean av yta när han gjorde segermålet.

Innan dess hade han fått se sitt lag gå från pausunderläge 0-2 till 2-2 mot den allsvenska klubben, dock med ett ungdomligt lag utan några spelare från sin allsvenska startuppställning med ett undantag, Yannick Bapupa.

Och att Gefle vann är kanske inte så mycket att säga om. Spelövertaget var kraftigt, framför allt i den första halvleken då Bapupa dominerade som han ville på mittfältet och Daniel Ytterbom, på väg tillbaka efter skada, gjorde två mål. Bapupa klev av i paus.

Ytterboms återkomst började alltså bra men slutade illa. En kvart före full tid fick han rött kort efter att ha sparkat FK-backen Tomas Johansson.

För Moberg och hans lag återstår drygt två veckor och två träningsmatcher innan premiären mot Gröndal.

- Jag har helhetsbilden ganska klar för mig. Vore det premiär i morgon skulle laget vara ganska givet.

Vad var mest positivt mot Gefle?

- Att vi kunde komma igen som vi gjorde efter 0-2 och kvittera till 2-2. Jag tycker även vårt låga försvarsspel fungerade bra. Det innebär visserligen att vi inte har bollen så mycket, men jag tror det är nödvändigt att vi behärskar ett lågt försvarsspel i serien.

Problemen fanns på mittfältet där kantspelarna aldrig kom in i matchen och de centrala spelarna arbetade starkt defensivt men hade oerhört svårt med den konstruktiva delen av spelet.

De klart bästa i Falu FK var mittbackarna Johan Ejelöv och Niklas Forslund. Johan Eklund gjorde också ett bra jobb de få gånger uppspelen nådde fram till honom.

Generellt var skillnaden annars stor mellan Geflespelarnas kvicka fötter och Faluns betydligt tyngre. Tekniskt skiljer också mycket.

Johan Ejelöv nickade in Falu FK:s första mål på en hörna och Johan Eklund avslutade perfekt ur ganska fritt läge strax efter.

I andra halvlek fick Peter Bergqvist, Mockfjärdsgrabben som är andremålvakt i GIF göra ett par riktigt bra räddningar också på de i och för sig få men faktiskt riktigt vassa chanserna FK skapade förutom målen.

Mer läsning

Annons