Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige föll mot USA – i viktiga träningsmatchen: "Marginalerna var inte med oss i dag"

På torsdagen föll Sverige hemma mot USA. Matchen slutade 0-1 efter att Rose Lavelle målat för bortalaget i början av den andra halvleken.
– Tyvärr var marginalerna inte med oss i dag, säger Kosovare Asllani som hade ett skott i ribban i 86:e minuten, till TV12 efter matchen.

Annons

TV: Se höjdpunkterna här.

På torsdagen gästade USA Sverige för att testa hemmalagets form inför det stundande Europamästerskapet.

Det var Sverige som började bäst. Hemmalaget jobbade hårt i försvarsspelet, men saknade skärpan i den sista tredjedelen.

I den 44:e matchminuten hettade det dock till, då ett misslyckat avslut från Caroline Seger var ytterst nära att passera USA:s mållinje efter att den studsat på en amerikansk försvarare.

Men de rödklädda damerna räddade upp situationen och istället var det USA, som genom Crystal Dunn, tvingade den svenska målvakten Hilda Carlén till en fotparad precis innan den andra halvleken blåstes av till ställningen 0-0.

– Jag tycker vi kontrollerar matchen ganska bra. Det känns som att det

är vi som ligger på och är de som jagar det första målet, sa Lotta Schelin i paus.

Tyvärr för Schelin och svensk del var det USA som tryckte in matchens första, och enda, mål drygt tio minuter in i den andra halvleken.

Sverige tappade bollen på mittplan, varpå Crystal Dunn genom en yttersida kunde spela fram Rose Lavelle, som placerade bollen lågt i Carléns högra hörn.

I matchminut 86 var Kosovare Asllani ytterst nära att bli målskytt i sin 100:e landskamp och därmed kvittera för Sverige. Asllani var helt ren endast några meter från mål, men avslutet gick i ribban. Närmare än så kom inte Sverige och matchens slutresultat skrevs till 0-1.

– Jag fick till en chans, men tyvärr var marginalerna inte med oss i dag. Annars tycker jag vi gör en bra match som vi ska ta med oss till EM, säger Asllani till TV12 efter matchen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle göra 100 landskamper. Jag är stolt varje gång jag får ta på mig denna tröja, fortsätter hon och pekar på det blågula matchstället.

På tisdag spelar Sverige mot Skottland och den 8 juli möter damerna Mexiko. Den 17 juli kliver Sverige kliver in i EM. Motståndaren? Regerande mästaren Tyskland.

Hilda Carlén sparkar ut bollen efter Rose Lavelles 0-1-mål under torsdagens landskamp mellan Sverige och USA på Gamla Ullevi i Göteborg.

Mer läsning

Annons