Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarna skänker 1 000 biljetter till VM-kvalmatchen: "Vill ha så mycket publik som möjligt"

Rapporterna om svagt publikintresse har fått spelarna att agera.
Till VM-kvalmötet med Bulgarien har de köpt loss 1 000 biljetter.
– Det är först till kvarn som gäller, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.

Annons

En sen sänkning av biljettpriserna till VM-kvalpremiären gav resultat. Totalt 36 128 personer såg sedan Sveriges 1–1-möte med Nederländerna på Friends Arena.Till hemmamatchen mot Bulgarien är det på nytt snack om biljetterna. Dagen innan kvalmötet på Friends Arena är det bara 20 000 sålda.

Och det har fått spelarna att försöka göra något åt saken.– Vi i spelargruppen vill ha så mycket publik som möjligt på våra hemmamatcher, och därför har vi tagit initiativet att släppa 1 000 biljetter gratis. Vi hoppas att det är ett bra initiativ och att det är fler som kommer, säger Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist.

Det är lagkaptenen som ligger bakom idén att köpa loss biljetter till matchen och efter en kortare överläggning med Lars Richt, landslagschefen, fick han klartecken att gå vidare med sina planer.

– Vi kom fram till att det här var det bästa, säger Granqvist, som dock inte vill avslöja hur de avgör hur mycket spelarna själva får betala.– Det går kanske efter procent på lönen, jag vet inte. Vi löser det på bästa sätt.

Förbundskapten Janne Andersson:

– Det är andra som jobbar med de här frågorna. Jag hoppas vi kan prestera bra fotboll, prestera bra resultat som gör att folk tycker det är kul att komma och titta på oss, säger han.Om Andersson är med och köper loss biljetter är oklart.

– Vi har inte hunnit snacka igenom det i ledarstaben. Men skulle jag betala motsvarande som "Granen" blir det väl sju biljetter för min del, säger han och skrattar.Sverige möter Bulgarien på måndagskvällen klockan 20.45 på Friends Arena. (TT)

Läs också: Mikael Lustig Sveriges räddare i nöden mot Luxemburg

Mer läsning

Annons