Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson superhet

/

Annons

När tidningen når honom är bakgrundsljuden i mobiltelefonen maffiga och intensiva. Det är ett larmande Manhattan i lunchrusning som hörs.

- Jag är här på en veckas semester för att träffa vänner och göra en del turistprylar, säger han.

Hollandsproffset kopplar av i den pulserande världsmetropolen efter sin succésäsong i ligan med Heerenveen, som slutade femma, där han gjorde nio mål och var vass framspelare till förre Malmöspelaren Afonso Alves, som gjorde 34 mål. Dessutom gjorde han ett mål, i första mötet med Ajax, i det svåra Champions League-kvalet tidigare den här månaden.

- Just nu kan jag inte säga så mycket om vad som är på gång. I helgen kan jag förhoppningsvis prata mer om det, säger Nilsson.

Du har konkreta anbud att ta ställning till?

- Som sagt, jag kan inte säga så mycket, men visst finns ett intresse för mig.

Tidigare har tidningen skrivit om att såväl franska ligalaget Paris SG som holländska mästarlaget PSV Eindhoven är ute efter Borlängekillen, som spelat två A-landskamper och under säsongen haft kontinuerlig kontakt med landslagsledningen.

Enligt tidningens källor är Nilsson, som med två år kvar på kontraktet vill lämna Heerenveen, nu högintressant för klubbar i högstaligorna i England, Italien och England.

Men priset som Heerenveen kan begära är högt. När ett klubbyte var aktuellt förra säsongen krävde klubben 7,5 miljoner euro.

Den prislappen har med största sannolikhet nu stigit.

Fakta:

Mer läsning

Annons