Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Dahl: Bravo FK - men hösten blir hård

/

Annons

Marginalerna i den jämna serien är minimala. Det kommer att krävas en mycket stark höst för ett riktigt gott slut. Även om våren som helhet varit bra, i flera avseenden riktigt bra, finns det skönhetsfläckar som måste skrubbas bort.

Viktigast: Bortaspelet.

Bara tre poäng på bortplan under våren är underkänt. Och i höst är bortamatcherna fler än hemmamatcherna.

Nästan lika viktigt: Anfallsspelet.

Forwards måste helt enkelt göra fler mål än de stackars sex som trion Eklund, Lundh och Melin producerat tillsamman på 13 matcher. Vare sig en forward heter Zlatan, Allbäck eller någonting annat är det antalet mål som betygsätter prestationerna.

Nu vet jag att Falu FK kommer att testa ett antal spelare när höstsäsongen träningsstartar om två veckor. troligen handlar det om spelare från närområdet som herrar Nordahl, Lindwall och kompani scoutat under våren. Inga engelsmän, brassar eller afrikaner, alltså.

Men räkna inte med att någon rookie kliver in från kylan och börjar ösa in mål i division 1.

Men egentligen ska naturligtvis FK rosas för allt det som varit bra. Och i första hand ska Peter Moberg ha mycket beröm.

Han har hittat en spelidé, anpassad till sitt material, som fungerar och som spelarna tycks gilla. Falu FK är ett av norrettans bästa organiserade lag redan nu med möjlighet att utveckla detta ytterligare.

Moberg, 32, är division 1-fotbollens yngste tränare. Fortsätter Peter så här kommer hans marsch uppåt i seriepyramiden att fortsätta. Men för en tränare är det i i stort sett bara resultaten som räknas.

Till det positiva hör också att den trupp som tycktes så tunn har kunnat hantera en ganska besvärande skadebild under våren. Att det skulle gå så bra, att flera doldisar skulle kliva in och vikariera så bra som de gjort, trodde jag inte.

Dessutom har nyckelspelare spelare som Kivineva, Forslund, Ejelöv, kapten Korsgren, Hedlund och Nyström hållit en mycket hög och jämn nivå. Nu är som sagt bara att det fungerar lika bra eller bättre under en lång, tuff höst också.

Mer läsning

Annons