Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bragelegendaren hördes i Palmeutredningen: "Christer Pettersson rörde sig här omkring hela tiden"

Bragelegendaren Rolf Zetterlund bodde i samma trapphus som knarkhandlaren Sigge Cedergren, som haft en stor roll i Palmeutredningen.
För Aftonbladet berättar Zetterlund att han tidigt hördes i densamma.
– Christer (Pettersson) rörde sig här omkring hela tiden, säger han till Aftonbladet.

Annons

Läs också: (+) Ahmed Yasin tackar Gerzic för stödet men: "Jag får skylla på Nordin att jag inte gjorde mål ..."

Rolf Zetterlund hade Christer Petterssons fötter ofta springande i trapphuset.

En mer okänd sida av Palmeutredningen lyfts fram av Aftonbladet. De har pratat med den pensionerade fotbollstränaren Rolf Zetterlund, som hördes i utredningen eftersom han bodde i samma trapphus som Sigge Cedergren.

Cedergren var en knarkhandlare som bland andra hade mycket röre med Christer Pettersson, den man som dömdes och friades för mordet på Olof Palme. Cedergren har påstått sig gett en revolver till Pettersson.

LÄS ÄVEN: Brages mittfältsgeneral efter succéstarten: "Ännu inte visat vad vi kan"

Ludvikasonen Rolf Zetterlund, som var spelande tränare i Brage under 70-talet, berättar att det var mycket polisbevakning kring Cedergren.

– Jag vet att de var mittemot. Jag kunde se från mitt fönster att det var folk där. Dummare är man ju inte än att man fattade att det var något på gång, säger han till Aftonbladet.

Zetterlund berättar att han bland annat kört ut Christer Pettersson ur trapphuset vid ett tillfälle, när han enligt Zetterlunds förmodan ville köpa knark.

– Det var inte så trevligt att ha honom sittandes på de första trappstegen. Han tog väldans stor plats också. Det fanns en läkarmottagning här dit mycket folk kom med små barn. Då kan inte han sitta där, det går inte.

Det här var tiden efter att Christer Pettersson dömts till psykiatrisk vård, och senare försatts på fri fot, efter bajonettdråpet.

– När det med Palme hände var det mycket spring i krokarna. Och om det var så att Christer (Pettersson) då var inblandad … han rörde ju sig här omkring hela tiden.

Läs också: (+) 40 år efter magiska resan med IK Brage – Rolf Zetterlund tillbaka på Vallen

Bragekaptenens publikflirt inför klassikermötet: "Vi vill ha fullt"

Mer läsning

Annons