Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrad premiär för Falu FK?

/
  • Intressant. Det är intressant att se vad som händer men inget vi bryr oss om, säger Peter Moberg, tränare i Falu FK

Annons

Anledningen till att stockholmsklubben riskerar att förlora sin division 1-plats: Flera månader efter seriesegern i tvåan uppdagades det att en spelare spelat sju matcher för Gröndal utan att ha någon licens.

Gröndal riskerar att fråntas poäng och Arameisk-Syrianska, som anmälde fallet till Svenska Fotbollförbundet, var bara två poäng efter i division 2 Östra Svealand förra säsongen.

- Vi vill ha platsen, säger Arameiskas fotbollsansvarige Yilmaz Demir till tidningen Punkt SE.

Men frågan är förstås om Svenska Fotbollförbundet vidtar en så drastisk åtgärd att man tar ifrån Gröndal seriesegern i division 2 Östra Svealand ett halvår efter att serien slutspelades.

- Det är väldigt många om och men i ett sådan här fall. Att göra poängavdrag för alla matcher där spelaren deltagit är inte aktuellt. Generellt är huvudregeln poängavdrag i någon form, men finns det förmildrande omständigheter rör det sig om böter, säger Elisabeth Aldaeus som är sekreterare i Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté till Punkt SE.

Eventuellt poängavdrag skulle alltså kunna göra att Arameisk-Syrianska passerar Gröndal i en omräknad sluttabell.

Men intressant i sammanhanget är förstås också när en serie ska anses vara avslutad och eventuella fel preskriberade. Vid årsskiftet? När nästa säsongs seriespel startat?

- För oss är det intressant som händelse men inget som betyder något fotbollsmässogt. Det är bra tag kvar innan vi fokuserar på Gröndal eller vilken premiärmotståndare det nu kan bli, säger FK-tränaren Peter Moberg.

- Vi har mycket annat att lägga vår energi på, inte minst efter lördagen.

Det ska tilläggas att det räcker med att förbundet drar två poäng från Gröndal för att serietoppen ska förändras då Arameisk-Syrianska hade bättre målskillnad.

Mer läsning

Annons