Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta skadeproblem för FK

Annons

Som tidningen avslöjade missar knäskadade mittbacken Johan Ejelöv, 24, också hemmamatchen mot Skiljebo på söndag och kan komma att vara inaktuell för spel även mot Vasalund/Essinge borta i omgången efter.

Och problemen hopar sig.

I den viktiga matchen på Kopparvallen får FK klara sig utan centrale mittfältaren Johan Engström, 28, som inte heller spelade när Östersund slogs tillbaka med 2-1 borta i lördags.

- Jag har en liten bristning i den vänstra vaden, men jag vill ta det försiktigt eftersom skadan kan bli värre än den är om jag går på för tidigt. Nu joggar jag och gör tåhävningar, och får elbehandling av "Grycksboexpressen" (Torbjörn Eriksson, fystränare), säger Engström.

Nu är dessutom utropstecknet Johan Lundh, hittills fyra mål, inaktuell för startelvan.

- I ett spelmoment på träningen gjorde han sig illa i sätesmuskeln. I värsta fall kan det handla om en muskelbristning, förhoppningsvis var det bara kramp, då vi körde ganska hårda snabbhetsövningar. Men just nu vet vi inte hur länge han blir borta, säger Peter Moberg.

Falu FK tränar på lördag. Då ska Johan Lundh testa om han håller för spel.

Trots att laget saknar tre av sina nyckelspelare är tränaren Peter Moberg inte orolig:

- Vi har en bred trupp, så alternativ finns.

Men med Johan Lundh skadad och forwarden Johan Eklund som Engströms ersättare på mittfältet har laget bara en forward att tillgå, Kristoffer Melin - senast målskytt i hemmapremiären mot Väsby United.

- På kort sikt kan man, med tanke på vårt spelarmaterial, lösa problemet. Men visst, vi börjar kanske nå gränsen nu, säger Peter Moberg.

Är värvningar aktuella?

- Inte under hösten. Av de fem spelare som provtränade med oss under sommaren är en till tre intressanta, men först nästa säsong. Vilka det handlar om kan jag inte säga, säger Krister Lindvall i FK:s sportgrupp.

Mittbacken Mikael Aspelin (Dala-Järna), mittfältaren Jimmy Hansson (Avesta), samt anfallarna Emil Blom (Dala-Järna), Patrik Ekspong (Korsnäs) och Tomas Traut (Avesta) testades.

Mer läsning

Annons