Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt spänning i rally-SM

Annons

Det började inget vidare för Ludvika MS Tobias Johansson. Den första sträckan gick i trakterna kring Vad och Söderbärke och mätte knappt nio kilometer.

SM-tvåan Andréas Eriksson var snabbast i stora grupp A, tätt följd av Mats Jonsson och Thomas Rådström. Johansson snurrade, kom snabbt igång, men han tappade runt tio sekunder.

Inte heller SM-ledaren i lilla grupp N, Fredrik Andersson, Ludvika MS, fick till det på den första sträckan. Den vanns av Tommy Westlund, Borlänge, och Fredrik körde i mål som sexa, drygt sju sekunder efter.

På den andra sträckan, Godkärra, 5,3 kilometer, var det bättre fart på Tobias och han slutade fyra, drygt fyra sekunder efter segraren Thomas Rådström, som då också var i ledningen totalt med Johansson på nionde plats.

Även Fredrik Andersson fick upp tempot på den andra rundan och han var snabbast i klassen. Därmed avancerade han till femte plats totalt.

Ytterligare ett snäpp bättre blev det för Tobias på sträcka nummer tre. Rådström toppade igen och teamkamraten Johansson kom i mål som trea. Det innebar också tre placeringar uppåt totalt, till en sjätte plats.

Fredrik Andersson fortsatte att köra säkert och tog en femte plats på tredje sträckan som David Walfridsson vann. Men Fredrik halkade ned till sjunde plats, men bara sju sekunder efter ledaren Peter Fredriksson.

Det flöt på bra Tobias även på den fjärde sträckan, samma som SS1. "Rådis" var på nytt snabbast. Johansson slutade trea och tiden var så bra att han avancerade till fjärde plats totalt, 21,4 sekunder efter Rådström.

Fredrik Andersson var på nytt med i täten och blev trea. Han tog också ett rejält kliv uppåt i mycket jämna lilla grupp N och låg nu på fjärde plats. Borlänges Tommy Westlund gillade tydligen den här sträckan och vann den igen. Han tog också över den totala ledningen i klassen.

Den behöll Westlund efter den femte sträckan, med där var Fredrik Andersson snabbast och han klev upp på tredje plats i sammandraget.

Tobias Johansson ordnade på nytt en topp-tre-placering och han blev just trea på femte rundan. Rådström blev på åter för svår. Tobias kvar på fjärde plats totalt. På första etappens sista sträcka fick Tobias till en riktig fullträff och vann före grupp N-föraren Patrik Fredriksson, Fagersta. Andreas Eriksson på tredje plats.

Ludvikaföraren klev upp på en sammanlagd tredje plats, 17 sekunder efter Rådström och 10 sekunder efter Eriksson.

För Fredrik Andersson ser det fortsatt bra ut. Han behöver vara bland åtta bästa för att bärga SM-guldet och efter en fjärde plats på gårdagens sista sträcka ligger han nu trea.

Dagens andra och avslutande etapp består av tio sträckor.

Mer läsning

Annons