Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt satsning

Annons

Redan i slutet av september valde Mika att säga upp sitt kontrakt med IBF Falun.

Då båda parter har sex månaders uppsägningstid, sträcker sig kontraktet över pågående säsong.

- Det är inget märkvärdigt att säga upp ett kontrakt på det här viset. Jag skulle istället vilja påstå att det är ett rätt så vanligt för- farande, säger Mika.

En av anledningarna till att han sagt upp kontraktet är att han vill se en fortsatt satsning från klubbens sida.

Men det finns också en annan anledning:

- Jag och min fru får vår andra dotter i maj. Vi ska i och för sig flytta upp till Falun, där vi har hittat ett bra boende, och min fru ska vara föräldraledig under ett år. Vi trivs dessutom mycket bra i Falun, berättar Falutränaren.

- Det känns dock viktigt mot både IBF Falun och spelarna i laget att vara ärlig. Mitt arbete är inte ett "9-5-jobb" och jag vet inte hur det går att kombinera det med vår nya familjesituation.

- Men jag är positiv till en fortsättning i klubben, om intresset och de rätta förutsättningarna finns, menar Packalén.

Succétränaren är medveten om att den satsning klubben gjort på herrlaget kostat en hel del. Att klubben har ett tufft ekonomiskt år bakom sig.

Men han förväntar sig ändå att klubben ska satsa vidare.

- Nu har vi lagt grunden, nu ska vi bygga vidare på den. Och det handlar inte om några fantasisummor, om satsningen göres på rätt sätt, menar Packalén.

Han också förslag till vad som kan - måste - bli bättre i IBF Falun.

o Matcharrangemangen.

o Marknadsföringen.

oArbetet kring de sportsliga bitarna.

- När det gäller marknads- föringen har vi mycket att lära av en sådan klubb som Falu BS, helt klart. Vi måste jobba betydligt hårdare med den biten, vi har mycket att vinna där, säger Mika.

- Mer pengar måste tillföras föreningen. Genom ökade sponsorintäkter, genom ökade publikintäkter. Med hårt jobb klarar vi det, fortsätter han.

När det gäller den sportsliga sidan har IBF skrivna tvåårskontrakt med framträdande spelare som Hannes Öhman, Andreas Johansson och Christian Wagneryd.

Men spelarförluster lär det bli.

Enligt Mika har några spelare redan deklarerat att de ska sluta, andra har kommit in på skolor i andra delar av landet, och några vill lämna klubben av andra anledningar.

- Vi får vi inte slå oss till ro. Kontrakt måste skrivas omgående med de spelare vi vill ha kvar, och en nyrekrytering måste också till, fortsätter han.

- Själförsörjande kan vi aldrig bli, men vi ska jobba mot målet att 70 procent av spelartruppen ska vara hämtad från Dalarna. Sedan behöver våra talangfulla juniorer mer tid på sig.

Vad har du för visioner om IBF Falun?

- Att klubben ska satsa på att bli en stabil elitförening, att föreningen alltid har ett stabilt avstånd till att åka ur.

Att som 08:a komma till "mas-rike". Har kulturkrockarna varit många?

- Dalfolket är försiktigt av sig, och det är säkert många som tyckte att jag till att börja med for fram som en slåttermaskin. Jag har fått anpassa mig, liksom masarna...

- Men jag vill också vara lite provokativ - visa att det det går. Och IBF Falun är ett bra bevis för det.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons