Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt ovisst om Mora ishall

Annons

- Sanslöst att det tar så lång tid att lösa. Tidsmarginalen är ju minst sagt snäv, säger Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons.

För att klara kraven som elit-seriearena måste Mora ishall byggas om. Hur mycket om- byggnationen kommer att kosta och kanske framför allt vem som ska stå för kostnaderna, har diskuterats flitigt de senaste veckorna.

- Vi pratade med MIK:s ledning i går, men innan vi går vidare i frågan måste klubben göra en skrivelse till oss där de presenterar kalkyler och kostnader för byggprojektet, säger Lars Mattsson-Frost, centerpartistiskt kommunalråd.

Jan Simons är förstås besviken att diskussionerna om ishallsupprustningen dragit ut på tiden.

Om fyra och en halv månad är det elitseriepremiär i när Mora tar emot Färjestad och då måste allt vara klart i hallen.

- Vi ska lämna in de papper som kommunen vill ha i morgon och vi hoppas att det kommer att lösa sig snabbt.

- Samtidigt är det inget som vi kan göra. Eftersom kommunen äger ishallen är det ju kommunen som bestämmer kring ombyggnationerna, säger Simons.

För en vecka sedan cirkulerade uppgifter om att Mora IK ville att Mora kommun skulle rusta upp hallen för sju miljoner och sedan sälja den för en symbolsik summa, en krona, till Mora IK.

- Men det stämmer inte att kommunen skulle kunna göra det. Det alternativet håller helt enkelt inte tidsmässigt. Då skulle aldrig ishallen stå klar till elit- seriepremiären, säger Lars Mattsson-Frost.

Hur kommenterar du framtida ägandeförhållande av ishallen?

- Först och främst måste alla ekonomiska kort på bordet innan vi kan börja diskutera ägandefrågan. Det är viktigt att Mora IK ekonomiskt går i land med det här, säger Mattsson-Frost.

Tror du att ishallsfrågan kommer att lösa sig?

- Vi gör allt som står i vår makt för att den ska göra det och det finns en stark politisk majoritet för att vi ska lösa ishallsfrågan i positiv anda, säger Mattsson-Frost.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons