Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvinner från fotbollskartan

Annons

Fotbollsplanen i Blötberget kommer dock att även fortsättningsvis klippas och skötas av Saxdalens IF och användas för träningsändamål.

Men matcharena blir Furuliden i Saxdalen och därmed raderas i praktiken Blötberget ut från fotbollskartan, där IF Vulcanus varit den samlande idrottsföreningen i byn och som förutom fotboll också haft ishockey på programmet. Om det sistnämnda minner för övrigt fortfarande rinken intill fotbollsplanen i byn.

När fotbollen försvinner finns därmed bara längdskidor i blygsam skala kvar hos IF Vulcanus.

Anledningen till att SIF-styrelsen valt att ta bort Vulcanus/Gonäs ur klubbnamnet är att man anser att det inte längre finns någon naturlig koppling till Blötberget kvar.

Saxdalens IF begärde tidigare i höstas ekonomisk assistans av kommunen och diskussionerna i frågan pågår fortfarande.

- Det kan bli så att skötseln av Furuliden får gå tillbaka till kommunen, säger Fridlund.

När det gäller tränarfrågan för A-laget är ingenting klart ännu.

- Vi vill gärna att Lars-Åke Wallenstein fortsätter som spelande tränare, men vi tittar också på andra alternativ, upplyser Christer Fridlund.

Ett nyförvärv är redan klart. Namnet är Joakim Höglund, en 24-årig försvarsspelare från Malå, utanför Skellefteå, som fått jobb i Ludvika och skrivit på för Saxdalens IF.

Fotnot: Fusionen Saxdalen-V/G blev ett faktum inför 2003, då de båda grannklubbarna gick samman för att få tillgång till fler spelare. V/G hade i sin tur sitt ursprung i ett samgående längre tillbaka mellan IF Vulcanus i Blötberget och Gonäs IK.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons