Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget kan tas redan till våren

Annons

Men bandybasen Fällman är noga med att påpeka att det inte är någon bandyhall som ska byggas utan en arena med betydligt bredare funktion.

- Redan i dag kommer det att tas en hel del kontakter. Och sedan fortsätter projekteringsarbetet i högsta fart, säger Fällman.

Bland mycket annat kommer den styrgrupp, som hittills bestått av Pelle Marklund från Falu BS, Lars Nordström från Falu Curlingklubb, kommunens Lugnetsamordnare Peo Karlström och en representant för konsultföretaget Struktor, att utökas.

- Med bland andra mig själv, säger Fällman som vet att mycket måste hinnas med fram till kommunstyrelsesammanträdet den 27 februari och kommunfullmäktige den 8 mars.

- Ja, många avtal ska upprättas, många diskussioner med olika kommunala tjänstemän måste föras. Det handlar om en rad detaljer som nu måste gås igenom. Hittills har vi haft ett jättebra samarbete med de kommunala tjänstemännen, vilket varit mycket positivt.

Dessutom ska ett arenabolag formellt bildas. Ett bolag som kommer att ägas av Falu BS bandy och Falu Curlingklubb.

- Hockeyn har ju valt att ställa sig utanför, som jag förstår av ekonomiska skäl, och det har jag full respekt för. Jag vet att det stödjer projektet som sådant.

Kostnaden för hallen har beräknats till mellan 65 och 75 miljoner kronor. Men innan projekteringen hunnit längre vill bankdirektör Fällman tala ytterst försiktigt om de siffror projektet handlar om.

- Det är bland annat sådant som vi kommer att se nu när arbetet går vidare med mer detaljerade för- beredelser. Det som gällde tidigare är kanske inte helt relevant i dag. Mycket förändras ju under resans gång.

Arenaprojektet har redan i dag starkt stöd av Svenska Skidförbundet som ser nya möjligheter i samband med skidspel och ett eventuellt VM.

- Skidförbundet är inte involverat i projektet, men en stark påhejare, säger Fällman, som kan tänka sig fler.

- Vi har inte pratat med någon mer än skidorna. Men jag skulle kunna gissa att hallen också kan vara intressant för exempelvis friidrotten, säger en nöjd BS-ordförande och sammanfattar:

- Jag tolkar beslutet i går som att vi kommit en bra bit närmare vår vision. Än är inget klart, men jag har väldigt svårt att tro att de folkvalda vid de kommande besluten säger nej till den här chansen, det är projektet alldeles för bra för.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons