Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första segern för Forssa

Annons

- Oerhört skönt att vinna i dag. Det var ingen höjdarmatch spelmässigt, men vilket segermål, sa en nöjd Forssatränare Åke Andersson.

Topkapi öppnade i ett rasande tempo som Forssa hade svårt att bemästra. De första femton minuterna fick hemmalaget knappt låna bollen av gästerna, något som Åke Andersson noterade.

- Vilket tempo de hade i sitt spel. Tog emot bollen och passade vidare på ett tillslag. Det här är det bästa laget jag sett hittills i tvåan, berömde han.

Det syntes dock att bortalaget inte skulle orka hålla tempot halvleken ut, och FBK tog över i mitten av den första halvan, och vaskade fram ett par chanser.

Lemuell Toledo hade dock inte marginalerna på sin sida i hans djupledslöpningar.

Som väntat blev det en temposänkning i den andra halvleken, något som gynnade hemmalaget med sitt kontringsspel och snabba anfallare.

Det var dock inte någon forward som gjorde första målet. Bernard Brcic fick bollen tiotalet meter över mittlinjen, drog till på halvvolley och "kulan" slog i stolpen och in. Årets mål på Maservallen, måhända?

- Ett kanonsnyggt mål. Typiskt Bernardmål, så där gjorde han även någon gång när han spelade i Brage, minns Åke.

Strax efter ledningmålet åkte Topkapis bäste spelare dittills, Sencer Soguk, på rött kort efter att ha slagit till Patrik Bergström.

Men trots tio man pressade Topkapi på riktigt bra i slutet, och vore det inte för Stefan

Lilles säkra spel i hemmamålet hade nog första segern varit i fara.

Hela Forssa förtjänar ett extra plus för en stark arbetsinsats, men en extra ros till grovjobbaren Patrik Bergström, mittbacken Marko Männikkö och segerskytten Bernard Brcic.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons