Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första pallplatsen för Emil

Annons

På en bana med mycket rötter och stenar cyklade Emil Lindgren in som trea i sin åldersklass och tog därmed sin första pallplacering någonsin i världscupssammanhang. Totalt blev det en 29:e plats.

- Jag är nöjd, konstaterar U-23 cyklisten Emil Lindgren lågmält. Förutom lite normalt trötta ben mot slutet gick loppet bra rakt igenom.

Terrängen på banan i Quebec var inte helt olik naturen hemma i Dalarna. Det resulterade i en tid på drygt två timmar och en kvart, endast åtta minuter efter den totala segraren. Klart godkänt för den 42 km långa distansen.

- Vädret var tufft och skiftande med flera kraftiga regnskurar, berättar han.

En uppåtgående form höjer nu förväntningarna inför det kommande Europamästerskapet i Turkiet. Emil Lindgren är optimistisk.

- I EM kör vi enbart i åldersklasser så med tanke på helgens tredjeplats ser det helt klart bra ut. Jag siktar på pallen, men det handlar mycket om tillfälligheter.

Helgens fina tävlingsresultat har även betydelse för Sveriges, och i synnerhet Emil Lindgrens, eventuella deltagande i OS nästa år. Antalet cyklister från varje land baseras nämligen på ett poängsystem från årets större tävlingar. I nuläget får Sverige skicka två representanter.

- Vi måste fortsätta prestera bra för det är många länder som ligger i närheten och konkurrerar om att få fler platser, avslutar Emil Lindgren.

Mer läsning

Annons