Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först en bra tid av Jenny

Annons

Kallur och hennes vänsterlår har annars varit ett bekymmer den här våren. Ett enda lopp har hon gjort sedan inomhus-VM i Moskva i mars. Det var ett häcklopp i Huelva i Spanien förra veckan.

Och så nu, i damernas super- liga i europacupen i Malaga, säsongspremiär på 100 meter. Och ett besked som Jenny själv gillade skarpt.

-Jag är jättenöjd med tiden, sade hon när läkaren lagt sista handen vid bandaget.

Jenny Kallur har som bäst sprungit 11,43 sekunder. Här blev det 11,49 i aningen för stark medvind (2,4 meter i sekunden).

Det räckte bara till en sjunde-plats, det var den trista sidan av loppet, om man bortser från bandaget och isblåsan efteråt. Och det, försäkrade Jenny Kallur, var inget akut. Men lite ont gjorde det, det nekade hon inte till.

I stafetten sprang Jenny tredjesträckan, syrran Sanna den andra i ett lag där Emma Rienas startade och Emma Green avslutade.

Det laget är troligen det samma som EM-laget till tre fjärdedelar och förhoppningar fanns om en tid ner mot det svenska rekordet.

Men där höll det på att gå alldeles galet. Jenny Kallur kom i väg för tidigt och tvillingsystern Susanna höll inte på att hinna fram med pinnen.

-Jag tror du var över strecket, men inte pinnen och det är det som räknas, sade Susanna efteråt när rädslan för diskvalifikation hade försvunnit för gott.

Stafetten gav, trots tvillingarnas växelstrul en fjärdeplats och förbundskaptenen Thomas Engdahl var hur glad som helst efteråt.

-Klart bättre än väntat, sade han om den svenska åttondeplatsen totalt.

-På pappret såg vi ut att kunna hamna 20 poäng efter sjätteplatsen, nu är det mindre än tio.

Stavhopparen Linda Persson rev ut sig på 4,20 m men blev ändå sexa. Sensationen där var att Svetlana Feofanova, Ryssland, försvann på 4,40. Tre rivningar direkt - ingen klarad höjd och ryskt jättefiasko.

I kväll kan Thomas Engdahl bland andra hoppas på Sanna som springer 100 meter häck i ett startfält som skulle kunna vara det i EM-finalen på Ullevi den 11 augusti.

Onsdagens start på tävlingarna var sisådär sett med svenska ögon.

Svenskorna lyckades överlag klara sig undan sistaplatsen i sina grenar och hade med bara några grenar kvar av onsdagens tävlingar den viktiga sjätteplatsen totalt inom räckhåll. Så långt ledde Ryssland ohotat, trots stavfiaskot.

Ryssland leder även herrtävlingen.(TT-DT)

Mer läsning

Annons