Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa var sex minuter från seger

Annons

Forssa ledde med både 1-0 och 2-1.

Det var i 84:e minuten som Kaj Andersson kunde nicka in det mål som räddade en poäng åt gästerna.

- Det hade varit roligt med en seger men vi får ändå vara nöjda med resultatet, menar Andersson.

Som berättade att han och spelarna i tisdags hade ett snack om fortsättningen av hösten.

- I och med min avvisning upp läktaren mot Slätta och Anders Nordqvists utvisning kändes det som att det var läge att ha ett samtal inom truppen.

Vad kom ni fram till?

- Vi kom överens om att försöka fokusera oss på det som vi kan påverka och inget annat. Sen lovade vi varandra att jobba ännu hårdare, säger Forssatränaren.

Och det senare var Syrianska-matchen ett tydligt exempel på.

Gästerna hade ett kraftigt spelövertag under första halvlek men Forssa slet förtjänstfullt och Syrianska fick inte till några riktiga farligheter.

Tomas Nordlöv gav Forssa ledningen med 1-0 i 35:e minuten men det dröjde inte länge förrän Dani Hamzo kvitterade på frispark.

I andra halvlek kom Forssa mer rätt i sina försvarspositioner. De inledande 20 minuterna av halvleken, då bland annat Bernhard Brcic pricksköt 2-1, gick i hemmafavör.

Därefter blev det mycket Syrianska. Ett bollskickligt gäng som nu började att utnyttja sin bättre teknik. Med tanke på lagets slutforsering var det ganska logiskt att kvitteringen kom.

- Vi har sagt att vi ska försöka spela fotboll in i det sista men jag vet att det är många som tycker att det är idiotiskt.

- Och okej, vi skulle kunna lägga oss på försvar och tjonga och satsa på kontring men hur utvecklande är det?

- Det är bara att acceptera att vi spelar i en serie som är flera klasser bättre än den i fjol. Skillnaden är enorm mellan division III och II, förklarar Åke.

I Forssa var backklippan och nyblivne 30-åringen Markko Männikö mycket duktig. Plus även för målvakten Kent Bjurman (som dock var passiv på frisparksmålet) och Tomas Nordlöv.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons