Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa nära vinst mot Brage

Annons

Matcherna hade helt olika karaktär och Brage visade också prov på skiftande inställning. Insatsen mot Sandviken var väldigt disciplinerad. SIF hade knappt ett skott på mål.

Mot Forssa, som gjorde en jätteinsats, var Brage däremot riktigt illa ute och det kunde lika gärna slutat med Forssaseger.

- Vi spelade stabilt och organiserat, både i försvaret och framåt. Visst syntes ovanan med underlaget, men vi klarade både de annorlunda studsarna och att hålla ett bra passningsspel, sa Bragetränaren Sergei Prigoda efter mötet med Sandviken.

Inför söndagens match mot Forssa hade Brage gjort en del defensiva ändringar. Officiellt hette det att U-laget spelade - men innermittfält och anfall var oförändrat.

- Vi har ett annat upplägg. När vi spelar träningsmatcher tillhör alla A-laget. Jag tycker vi jobbade på riktigt bra, säger Forssas tränare Åke Andersson.

Trots att Anto Susak i matchens inledning gav Brage ledningen var Forssa aningen bättre i en jämn första halvlek.

En rättvis utdelning fick de också. Andreas Wallin gjorde ett mål, som hämtat ur instruktionsboken. Wallin drev bollen framåt, väggspelade med Mattias Österberg som med ett tillslag friställde Wallin som placerade bollen perfekt.

- Det viktigaste var inte att vi spelade oavgjort utan inställningen. Den var riktigt bra och framförallt är jag nöjd med att vi fungerar som ett lag.

- Det finns dock fortfarande tekniska detaljer att slipa på, sa Åke Andersson och såg nöjd ut.

En som inte var nöjd med matchen var Brages assisterande tränare Jan Mian.

- Visst är vi inne i en tung träningsperiod, men vi ska ändå klara av att vinna en sån här match. Vi transporterar bollen alldeles för mycket och vi spelade inte alls som vi bestämt.

- Målet var ett snabbt passningsspel där vi skulle ta emot, snabbt spela vidare och hitta en ny position.

Visserligen fick Brage tre mål bortdömda för offside men Forssa skapade också chanser.

- Forssa gjorde en bra match i 90 minuter och kämpade föredömligt, avslutar Mian.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons