Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa måste lära sig att sätta chanserna

Annons

Forssas målvakt Stefan Lille hade inte mycket att göra i första halvlek. När han i 37:e minuten fick hämta bollen ur nätmaskorna, ditnickad av Lidingös starke anfallare Jacob Lorentzon, var det efter gästernas första egentliga farlighet.

I det läget borde Forssa redan varit i ledning. Men en rad missade chanser, framför allt från lagets anfallare Anders Löfling och Tobias Lundin, gjorde att lagets oförmåga att göra mål fortfarande består.

Spelet fram till öppna lägen var ofta bra och vägvinnande, men avsluten var helt enkelt för dåliga.

- Ja, i första halvlek spelade vi riktigt bra och skapade många chanser men vi gör för lite mål.

- Det går lite fortare här i tvåan än vad det gjorde förra säsongen och vi får lite ont om tid i avgörande lägen, säger tränare Åke Andersson.

- Och hade vi haft riktig otur kunde det blivit 0-2 också innan paus.

Andersson syftar på ett friläge där Stefan Lille räddade förtjänstfullt.

Före matchen hälsade speakern en av Lidingös spelare välkommen tillbaka till Borlänge. Vänsterbacken Mats Ferner har ett förflutet som spelare både i Forssa (Åke Andersson som tränare) och Brage. Och Ferner kände sig nog välkommen för knappt tio minuter in i andra halvlek passade han på att göra sitt första se-riemål på fyra säsonger.

- Det var kul, det är ju inte så ofta det händer. Det här var första gången jag mötte Forssa här i Borlänge sedan jag lämnade klubben 1991, säger Mats.

0-2 kändes nästan lite matchavgörande med tanke på vilka chanser Forssa tidigare missat.

Men en hyfsad slutforcering fick hemmalaget till i alla fall.

- Vi lyfte upp hänsynslöst på slutet och hade bara två man kvar där nere, säger Åke Andersson.

Närmare än en ribbträff av en Lidingöspelare som höll på att göra ett vackert självmål, kom inte Forssa den här gången. Laget saknar lite tyngd i anfallsspelet, någon som kan vinna i luften och även vårda bollen, precis som gästernas Jacob Lorentzon gjorde matchen igenom.

- Vi har flyttat upp Tobias Lundin i anfallet och han ska få lite av den rollen, men han är ung ännu och utvecklas hela tiden, säger Andersson.

Ska Forssa hänga kvar i tvåan är det bara en sak som gäller. Få fart på målskyttet.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons