Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa kämpade tappert

Annons

Forssa föll i lördags med 4-1 (1-0) borta mot serieledande Väsby.

Men insatsen var ändå inte så pjåkig.

- De var fruktansvärt taggade efter att ha förlorat mot Slätta i förra omgången men vi gick in för att vinna, säger Forssatränaren Åke Andersson.

Efter förlusten mot Slätta lär Väsbyspelarna ha fått sig en rejäl avhyvling och från start visade de varför de leder serien.

- Vi skapade ändå ett par chanser, bland annat sköt Patrik Bergström i ribban, men visst var de mycket bättre före paus, säger Åke Andersson.

I halvtid ändrade Forssa uppställning till 3-6-1 och genast blev det stabilare. Successivt tog Forssa över mer och mer och till slut gav det utdelning.

Tomas Nordlöv hittade Patrik Bergström som tog revansch på sig själv efter ribbträffen i inledningen.

- Efter kvitteringen fick vi ett övertag och Väsby blev frustrerat. Det renderade i en utvisning på en Väsbyspelare som satte armbågen i ansiktet på Mattias Wettergren, berättar Åke.

Tio minuter före slutet slog Patrik Bergström en passning som hade friställt Anders Löfling, men en motståndare fick en tå på bollen. Den ändrade riktning och Väsby vände spelet snabbt och kontrade in 2-1.

- Då satsade vi allt framåt för att kvittera och fick två till i baken. Men det spelar ingen roll om vi förlorar med 2-1 eller 4-1. Vi spelade för att vinna.

- Och vi spelar fotboll. Det är möjligt att vi tagit några fler poäng om vi spelat mer destruktivt, men då hade vi inte utvecklats.

- Det är inga sura miner och jag är väldigt imponerad och stolt över den moral och laganda som genomsyrar Forssa.

- Vi har fyra poäng upp till Slätta och målet för oss inför de fem sista matcherna är att komma ikapp dem, avslutar Åke.

Hela Forssas lag får massor av beröm för stenhårt jobb.

VÄSBY-FORSSA

4-1 (1-0)

Målen: 1-0 (33) Andreas Eriksson, 1-1 (60) Patrik Bergström, 2-1 (80) Marcus Bengtsson, 3-1 (84) och 4-1 (87) Andreas Eriksson.

Domare: Jan Söderlund.

Publik: 177.

Mer läsning

Annons