Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg planerar comeback

Annons

Kent Forsberg vill inte bekräfta att hans son ska göra comeback, men säger att ett beslut kommer att fattas under en snar framtid.

- Allt kommer att läggas på bordet så att vi får slut på alla dessa spekulationer. Det kommer förmodligen att bli under en presskonferens i Denver, säger Kent Forsberg.

Peter Forsberg befann sig på tisdagen fortfarande i Sverige, men en resa till USA är nära förestående.

Det bekräftar också Colorado Avalanche.

- Peter har berättat sina intentioner för Pierre Lacroix och han kommer till Denver senare den här veckan, säger Colorados medieansvarige Jean Martineau till Denver Post.

Exakt vilka ''intentioner'' Forsberg har är oklart. Men den 28-årige ishockeystjärnan har tidigare sagt att han vill göra comeback i NHL innan han tar ett definitivt beslut om spel med Tre Kronor i OS.

Tre Kronors ledning har haft en fortlöpande kontakt med ''Foppa''.

- Vi är välinformerade, men också överens om att Peter sköter informationen utåt. Vi har inte satt upp något slutdatum för ett besked, säger Tre Kronors general manager Anders Hedberg.

Den 25 januari skickar Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) in den slutgiltiga truppen, men Tre Kronor kan (mot uppvisande av läkarintyg) göra ändringar i laget fram till den 14 februari.

Det var den 15 september förra året som Peter Forsberg meddelade att ha skulle ta ''ett break'' från ishockeyn.

Kroppen värkte, motivationen hade tynat bort och ''Foppa'' tyckte inte att ishockey var roligt längre.

Nu skriver ESPN magazine att Forsberg strax efter presskonferensen i Globen genomgick ''en mindre ankeloperation'' i Sverige.

Och anför pappa Kent som källa.

Men den uppgiften vill inte Kent Forsberg kännas vid.

- Jag vill inte kommentera något om en operation. Den där journalisten får ESPN har bara ljugit sig fram. Jag har talat med honom om Örnsköldsvik som hockeystad, ingenting annat, säger Kent Forsberg. (TT)

LARS MARUSSON/JAKOB SILLÉN

Mer läsning

Annons