Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formen håller i sig

Annons

Men det var faktiskt nära att Susanna skulle ha stupat redan på första häcken.

- Det blåste lynningt och kallt i Malmö, berättar Björn Lindgren, Falu IK-tränaren, som fanns på plats. Troligen fick hon för mycket medvind och kom för nära häcken. Men hon klarade det med visst besvär.

Amerikanskan Jenny Adams hade en betydligt bättre start, och kunde utan problem hålla undan för Susanna. Med tiden 12.75 tog hon en klar seger.

Jenny Kallur fanns också med i loppet, och klarade femteplatsen på tiden 13.72.

Falu IK:s Jon Andersson sprang 800 meter på galan, men kunde inte hänga med mer än 400 meter i det hårda tempo som drogs upp. Han tappade på andra varvet och fick nöja sig med femteplatsen på mediokra tiden 1.52.63. Här vann Dimitri Bogdanov, Ryssland, på tiden 1.46.02. Rizak Dirshe blev bästa svensk med en tredjeplats och tiden 1.47,59.

Falubördige kulstötaren Jimmy Nordin gjorde också ett bra resulat. Klämde i med de längder han borde ha haft i EM - 20.64 blev hans glänsande segerstöt.

Stora behållningen i tävlingen var annars de svenska EM-medaljörerna som visade upp sig, och gjorde fina resultat.

Christian Olsson vann åter en trestegstävling. Den här gången blev segerlängden 17.50.

Staffan Strand, 2.29 och Stefan Holm, 2.26, vann dubbelt.

Kajsa Bergqvist mötte den enda världshopperskan som inte fick vara med i EM - Sydafrikanskan Hestrie Cloete. Kajsas seger var klar redan när hon hoppade 1.98. Cloete klarade bara 1.94. Men Kajsa var inte nöjd, och klämde också i med 2.01.

Bland övriga anmärkningsvärda svenskinsatser kan kanske också Patrik Kristianssons seger i stav nämnas. Segerhöjden blev 5,70.

Nu väntar nästa stora friidrottsfest för svenskarna på fredag till lördag - SM i friidrott i Gävle. Geflefunktionärerna lär snickra läktare för glatta livet.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons