Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formbesked av Gunilla

Annons

Garpenbergs skyttedrottning Gunilla Gustafsson visade prov på hyggligt skytte vid helgens tävlingar i running target i Eskilstuna där hon till slut hamnade på en sjundeplats.

Detta i kamp med landets bästa manliga seniorer.

Hon har också blivit uttagen av svenska sportskytteförbundet till en internationell tävling i München nästa månad.

- Det ska bli jättekul och intressant att komma ut i Europa igen. Det ser jag verkligen fram emot. Fast då måste jag nog förbättra min poängskörd en bit, skrattar den blonda dalaskytten.

- Jag borde vara över 560 poäng, men kom bara upp i 551 i dag.

Därefter blev det 362 på de 40 oregelbundna.

Den här gången fanns det ytterligare en tjej, Sofia Larsson från Vingåker, med i startfältet.

Men då det drar ihop sig till SM i grenen i slutet av mars, också i Eskilstuna, kommer det att bli ytterligare en handfull tjejer till start.

- På det viset blir vi en damklass. Det är man inte bortskämd med, förklarar Gustafsson.

Tävlingarna avslutades med en ny sorts final.

Först gick de åtta främsta till final. Alla sköt en final om tio snabblöp. Därefter gick de fyra främsta vidare till nästa omgång som var en utslagningsomgång och där alla fyra skyttarna började från början (på noll poäng ).

- Jag kom med bland de fyra främsta, men blev utslagen av en norrman, inga gentlemannafasoner där inte, skrattar Gunilla.

De två bästa av de fyra slogs ut och de två kvarvarande fick skjuta en ny finalrunda.

- Alla länder ska testa den här finalen på en stor tävling. Därefter kommer alla intryck att summeras, och från 2005 är det tänkt att den här typen av final ska användas i alla internationella tävlingar, förklarar Gunilla Gustafsson.

Den svenska truppen som reser till München den 18 mars består av Niklas Bergström, Glasskogen, som vann helgens tävlingar i Eskilstuna, Emil Andersson, Osby, Anders Larsson, Luleå, Mattias Bergman, Valbo, Gunilla Gustafsson, Garpenberg och Sofia Larsson, Vingåker.

BOSSE WIQVIST

Mer läsning

Annons