Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustraden växer för BS-damerna

Annons

Visst ser han, som alla andra, att förlustraden blir allt större. Men BS-tränaren väljer ändå att blicka framåt och tänka positivt.

- Det klart att det inte är roligt med nio förluster i rad. Faktum är ändå att vi inte har varit utspelade i så många matcher. I stället handlar det om att tjejerna saknar självförtroende samtidigt som vi inte har marginalerna med oss i vissa lägen.

Mot Gideonsberg passade analysen klockrent. För när det gällde spelet hängde hemmalaget med. När det däremot drog ihop sig åt något håll var Gideonsberg vassare. Deras anfallare var kyliga när målchanserna dök upp och i det egna straffområdet bjöds inte BS-spelarna på några större ytor.

I den första halvleken fick BS i väg några distansskott som tvingade GIF-målvakten Veronica Svensson att tippa bollen till hörna.

Ledningsmålet kom efter en dryg kvart. Strax före paus var det sedan dags för en situation där Gideonsberg hade maginalerna med sig. En stolpretur rullade ut framför fötterna på Pernilla Åkerlund, som inte kunde undvika att göra 0-2.

Till den andra halvleken valde Stefan Ek att byta spelsystem från 4-5-1 till 3-5-2.

- Jag tycker att vi lyckades få tryck på dem emellanåt och bakåt skötte sig trebackslinjen utmärkt.

BS hade en period i mitten av halvleken som var riktigt bra, ett par fina målchanser skapades. Här var hemmatjejerna värda en reducering.

Något mål blev det dock inte.

I stället fick Gideonsberg fastställa slutresultatet på straff i slutminuten.

Samtliga i BS förtjänar beröm för hårt jobb matchen igenom. Extra plus till backlinjens Veronica Ericols, Kristin Ek och Susanna Sjögren.

På mitten var Tina Heurlin duktig, framför allt i den första halvleken. Med tio minuter kvar av matchen tvingades hon byta på grund av en lårkaka.

- Jag tror inte att det var någon allvarligare skada, sade Ek.

Någon risk att hon missar onsdagens derby borta mot Ornäs ska det således inte vara.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons