Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i Öbergs "premiär"

Annons

Det var i seriepremiären mot Valbo i slutet av september som Andreas Öberg fick hälsenan avskuren.

Inte mycket talade för något mer spel den här säsongen för den 20-årige (fyller i dag, grattis!) FIF-backen, men i går var han, mot alla odds, tillbaka i spel.

- Det har gått fortare att komma tillbaka än väntat, men visst känns det att jag saknar tempot och att jag är långsam i vändningarna. Men det är bara att jobba på, säger han.

Nu gjorde inte Andreas lagkompisar någon större match heller, utan långa stunder var det ett blekt Falu IF som visade upp sig inför blott 119 åskådare.

- Men Lindlövens spelare hade en otrolig fart under skridskorna och var klart bättre än vad vi var, konstaterar FIF-tränaren Tomas Jonsson.

Lindlöven kopplade greppet redan i den första perioden och när gästerna gjorde 3-0 med en minut kvar av den andra perioden var segern klar.

FIF ryckte visserligen upp sig i den tredje perioden och skakade fram ett antal riktigt bra målchanser, men som så många gånger tidigare under säsongen var avsluten för klena.

- Men får vi bara tillbaka de skadade spelarna så ska vi reda ut det här. Det börjar klarna för mig hur jag ska matcha laget, säger Jonsson.

I FIF plussas vikarierande målvakten, Viktor Glans.

FALU IF-LINDLÖVEN 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (4.28) Daniel Wallén (Marcus Sjöö, Tom Boudreau), 0-2 (15.05) Tom Boudreau (Daniel Wallén, Tobias Karlsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (19.01) Daniel Wallén (Dan Fredriksson).

Tredje perioden: 0-4 (14.45) Daniel Wallén (Marcus Sjöö).

Skott: 28-36 (8-13, 3-11, 17-12).

Utvisningar, Falu IF: 7x2 min. Lindlöven: 9x2 min.

Domare: Niklas Bergh, Gävle.

Publik: 119.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons