Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Borlänges baskettjejer

Annons

KFUM Borlänges allsvenska damer förmådde inte hålla ihop spelet lika bra som mot topplaget Järfälla senast när 08 Blackeberg gästade Maserhallen i lördags.

En alert förstaperiod av gästerna gav ett rejält försprång inför fortsättningen och då hjälpte det inte att hemmatjejerna inte minst under tredje "quarten" ryckte upp sig rejält.

58-81 (7-19, 15-21, 19-18, 17-23) slutade matchen, som ett tag i tredje akten såg ut att kunna bli en skapligt jämn historia sen hemmalaget ett tag bara var elva "pinnar" efter.

Men då släpptes tyglarna igen och stockholmslaget kunde dra ifrån igen.

- Våra motståndare var aggressivare i både anfall och försvar, det var den stora skillnaden, konstaterade hemmacoachen Tommy Bylund.

- Och i sanningens namn ska fram att Blackeberg är pinnhålet bättre än oss i det mesta, vi ska inte kunna rå på dom så jag är inte alltför besviken.

Aggressivitet var det ja.

Här var Blackeberg ett par kliv före i det mesta. Inte minst under korgarna, där hemmalaget inte alls hängde med. Att man sen stressades till en hel del enkla misstag i uppspelen hör förstås också till bilden.

- Men så är det. Vi tillhör det nedre skiktet av serien, det gör inte Blackeberg.

- Och runt 20 poängs skillnad är nog det normala oss emellan, menar Bylund.

Cissi Mattsson gjorde störst nytta i hemmalaget tillsammans med kämparna Anna Drake och Pernilla Johansson.

Men plus i kanten också till Emelie Lundgren, som via tre raka 3-poängare på kort tid under andra halvan fick lite spänning i matchen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons