Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorarna blev vinnare

Annons

Lyssna på:ModemBredband
Mika Packalén, IBF Falun
Avslutningen av elitserien blev dramatisk, med en stenhård kamp om de två sista slutspelsplatserna.

IBF Falun hade allt i egna händer men kunde inte rå på Jönköping hemma i Falu Kuriren Arena.

Helsingborg hemmaslog Dalen och knep en slutspelsplats, men Falun fick hjälp av Storvreta som enkelt besegrade Råsunda.

Därmed knep Falun den åttonde och sista slutspelsplatsen på bättre målskillnad än Råsunda.

Pixbo som vann elitserien fick välja kvartsfinalmotståndare först och tog Helsingborg. Warberg som andralag valde Falun.

En överraskning för Mika Packalén.

- Jag trodde att Pixbo skulle välja oss, men nu fick vi Warberg och det spelar ingen roll. Det är hur som helst nu som säsongen börjar på allvar.

I fjol kom Packalén in mitt under säsongen och räddade IBF Falun kvar i högsta serien efter segrar i de tre avslutande omgångarna.

Den här säsongen har han lotsat IBF-herrarna till deras första SM-slutspel, trots att laget förlorade de tre sista matcherna i grundserien.

- Det har varit en tuff säsong och jag har fått coacha laget hårt. Men vi har tagit oss till slutspel och det var det som begärdes av oss.

Mot Jönköping coachade inte Mika Packalén speciellt hårt, men det såg trots allt långt in i matchen ut att kunna räcka till seger.

När Thomas Brottman slog in 3-1 efter drygt en minuts spel av den tredje perioden hade hemmalaget segervittring, men Jönköping kom tillbaka och vände till seger med 5-3.

- Jag är nöjd med spelet i dag de första 45 minuterna. Den sista kvarten tappade vi fokus.

I slutskedet av matchen fick Falun spela i numerärt överläge, men Packalén valde trots det att inte plocka ut målvakten i kvitteringsjakten.

- Vi hade full koll på att Storvreta ledde mot Råsunda och valde att inte riskera målskillnaden genom att ta ut målvakten, förklarar Packalén.

Hur känns det att gå in i slutspelet med tre raka förluster?

- Visst vill man gå in i ett slutspel med en vinnande trend, men vi ska ha klart för oss att vi mött tre bra lag på slutet. Men det är klart att vi har mycket i vårt spel som vi måste rätta till.

Hur ska ni spela för att kunna komma åt Warberg?

- Tight och tufft och att smälla på en del av deras gubbar. Det är inget hot från vår sida utan ett löfte, säger Packalén.

IBF FALUN-JÖNKÖPING 3-5 (1-1, 1-0, 1-4)

Första perioden: 0-1 (2.27) Niklas Grek (Kristoffer Asp), 1-1 (10.55) Christian Wagneryd (Alexander Egebrant).

Andra perioden: 2-1 (16.21) Christian Wagneryd (Thomas Brottman) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 3-1 (1.04) Thomas Brottman (Andreas Lundmark) spel sex mot fem, 3-2 (2.17) Jakob Olofsson (Karl Johan Ramlöv), 3-3 (4.20) Karl Johan Ramlöv (Viktor Andersson) spel fyra mot fem, 3-4 (10.01) Henrik Stjernberg (Henrik Olofsson), 3-5 (14.55) David Gillek (Kristoffer Asp).

Skott: 18-20 (4-4, 6-6, 8-10).

Utvisningar, Falun: Andreas Johansson 2+2, Andreas Lundmark 2. Jönköping: Henrik Olofsson 2, Viktor Andersson 2, Andreas Berglund 2.

Domare: Stefan Norell, Stockholm och Peder Nyström, Märsta.

Publik: 353.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons