Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förkylning oroar inte

Annons

Redan inför söndagens världscuptävling i storslalom i Cortina kände sig Therese krasslig.

Hon körde ändå tävlingen och knep en 24:e plats, personbästa i världscupen.

- Jag är nöjd med tävlingen, framför allt med första åket. Det känns roligt att få köra någon storslalomtävling emellanåt också.

Efter tävlingen i Cortina insjuknade Therese med feber och hosta, något som landslagskompisarna Anna Ottosson och Maria Pietilä-Holmner, också drabbats av.

Så något träningsläger i Åre den här veckan blir det inte för Rättvikstjejen.

- Men det är bättre att jag är sjuk nu i stället för i nästa vecka och på måndag åker jag upp till Åre och träningslägret.

Therese Borssén har en lysande säsong bakom sig i världscupen. På sex slalomtävlingar har hon tagit sig i mål i fem och inte varit sämre än åtta i någon av dem.

Kryddat med en seger och två tredjeplatser ger det henne en andraplats i slalomcupen bakom suveräna Marlies Schild.

När slalomtävlingen i VM avgörs den 16 februari har det dock gått över en månad sedan senaste världscuptävlingen i slalom, den som avgjordes i Kranjska Gora den 7 januari.

- Att det skulle bli ett sådant här långt uppehåll har varit känt länge och för min egen del gör det inte så mycket. Min form är bra och jag märker på träningarna att slalomen fungerar.

Therese hymlar heller inte med målsättningen inför VM; det är medalj och ingenting annat som gäller.

- Jag vet att om jag åker bra så kan jag ta medalj, därför skulle jag ljuga för mig själv om jag hade målsättningen att bli topp-5. Dess-utom åker jag nästan bättre under press.

Vid en interntävling i nästa vecka avgörs det om Therese också får köra storslalomtävlingen i VM, en tävling som avgörs tre dagar innan slalomtävlingen.

- Det kan vara bra att få känna på tävlingsbacken innan slalomen, annars har jag inget emot att gå runt i Åre och vänta på min tävling,säger Therese Borssén.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons