Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar diskuterar idrottsetik

Annons

För att belysa de etiska frågorna inbjuder därför Dalarnas Idrottsförbund, Högskolan Dalarna, Svenska kyrkan och SISU Idrottsutbildarna, till en konferens kring idrott och etik lör- dagen den 11 mars.

- Inbjudan har gått ut till alla idrottsföreningar i länet och den riktar sig till både aktiva, ledare, funktionärer och föräldrar.

- Vi hoppas förstås på en stor uppslutning, säger Catharina Jonsson på Dalarnas Idrottsförbund.

Under konferensen kommer ett antal personer, med olika roller inom idrotten, att föreläsa om idrott och etik sett ur deras perspektiv.

Bland föreläsarna märks Jenny Magnusson, innebandyspelare i IBF Faluns damlag, Claes Mankler, barn- och ungdoms-pedagog, Britt Källström, ordförande Dalarnas Idrottsförbund och Hans Degreus, präst samt hockeyledare i Västerås IK.

- Vi hoppas att alla aktörer på och omkring idrottsarenorna verkligen känner sig manade att komma på den här konferensen och inte tror att den bara är till för dem som sysslar med elitidrott, säger Michael Toivio, universitetsadjunkt på Högskolan Dalarna.

Efter konferensen är det förstås meningen att debatten och arbetet kring de etiska frågorna ska fortsätta inom föreningarna.

- Och det är där vi inom SISU kommer in och ska se till att vi får igång diskussionerna ute bland föreningarna, säger Kerstin Andersson, SISU Idrottsutbildarna.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons