Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördel Vika i kvalstriden

Annons


1-2 slutade matchen och det var väl i och för sig rättvist, Vika var det bättre laget, även om Malung, speciellt i första halvlek, hade flera chanser som kunde ha resulterat. Bland annat stod Håkan Lissel helt plötsligt ensam med Fredrik Hellberg i Vikaburen och hade all tid i världen på sig, men Hellberg avväpnade den vanligtvis målsäkre Lissel.

Men spelmässigt var det Vika som var starkare laget och periodvis etablerade man hårt tryck mot Malungsmålet, men med både tur och skicklighet kunde Malung hålla tätt.

Vikas ledningsmål kom på en av lagets många farliga hörnor, som Peter Tillman slog. Bollen nickades in av Ola Gren.

Malung svarade med att flytta upp positionerna, Henrik Lissel från försvar till anfall, och lyckades kvittera med 20 minuter kvar. Men glädjen blev kortvarig, i stället för att säkra hemåt fortsatte Malung att trycka på och Lars Sundgren utnyttjade en blotta i hemmaförsvaret.

En poäng hade varit värdefull för Malung, för nu kan faktiskt Vulcanus ta sig upp förbi Malung, som då hamnar riktigt illa till med bara två lag bakom sig i sluttabellen.

Bäst i Malung var Urban Halvarsson och Henrik Lissel i försvaret samt Magnus Danielsson på mittfältet.

Vika har avgörandet i egna händer när det gäller kvalplatsen. Då man gick av planen i Malung var man faktiskt serieledare i och med att Korsnäs-Kvarnsveden då stod 1-1.

Ett avbräck i sista seriematchen för Vika blir att bägge anfallarna Jöran Lindkvist, utvisad, och Anders Kjelsson, varnad, är avstängda.

-Men vi har ett ganska brett material att plocka ur och försvaret är ju stabilt, konstaterade spelande tränaren Peter Tillman, som troligen får se sitt lag upprepa förra årets andraplats.

Toppar i laget var målvakten Fredrik Hellberg och säkra försvarsspelare som Ola Gren, Niklas Holm och Kjell Viksten.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons